преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Чуйте новата песен на Николай Воденичаров – Nikèca “Някой, пред който…”

Публикувано на 09 Декември 2022
Чуйте новата песен на Николай Воденичаров – Nikèca “Някой, пред който…”
Снимка: Projector Plus

Николай Воденичаров – Nikèca представи новата си авторска песен “Някой, пред който…”. Автор на музиката, текста и аранжимента на песента е самият той, а в нея, чрез лириките си, той се обръща към няколко важни за него човека – баща му, негов покоен приятел и неговия племенник.

“Текстът реално е старо мое стихотворение, което не знаех за кого пиша по онова време. Едва 10 години по-късно, разбрах за кого е било предназначено. Много е любопитно, защото сякаш тогава съм писал за събитие, което съм и предрекъл.” споделя Nikèca. В парчето участват още двама музиканти от Casual Threesome - Ивайло Петров - Пифа (барабани) и Мартин Стоянов - Мартист (пиано) и маестро Иван Лечев (китара).

По време на снимките на видеото Nikèca шеговито намеква на Лечев, че парчето е перфектно, за да изпълни едно китарно соло. На този призив мастър Лечев отвръща “Стига с тези сола! Аз моите съм ги изсвирил вече”. Самото видео е заснето в приятелската и уютна атмосфера, в една от репетиционните на Балкантон в София от Никола Николов от “Nice Guys Films”.

В предстоящия празничен сезон, очаквайте на живо Nikèca и Мартист на 14. 12. 22г. в Бар Безкрай, а на 25. 12. 22г. Nikèca се отправя към Пловдив за един коледен гиг в Петното на Роршах.

Ключови думи: