преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Bloodrush представиха своята първа балада - "Сам"

Публикувано на 20 Май 2022
Bloodrush представиха своята първа балада -

Българската група от Добрич представи първата балада в историята си - "Сам". Автор на музиката и текста е вокалистът на групата Косьо Коларов. Самият той признава, че дори малко се притеснява да я сподели със света. Свързана е с дълбоко емоционална лична случка, провокирана от раздяла, която вдъхновява Косьо да напише „Сам“ за по-малко от два часа.

Видеоклипа към „Сам“(който можете да видите по-долу) е второто от четири видеа, които групата планира да издаде до края на годината и всъщност е хронологичното продължение на историята в сингъла, с който Bloodrush се завърна преди два месеца на музикалната сцена у нас: „Заедно ли ще горим?“.

Елегантният клип отново е по идея и изпълнение на “четвъртия” в рок триото – Петър Тухчиев. Със завръщането си в родния град, Bloodrush продължават да преоткриват потънали в прах и забрава уникални локации, които съживяват с видеоклиповете си. Наситен и сантиментален ренесанс получава добричката регионална библиотека „Дора Габе“, която момчетата са посещавали като деца. Нейният въздействащ автентичен витраж на тема българска история става част от историята на „Сам“, въпреки че залата отдавна е превърната в хранилище и е затворена за посетители. Драматичен театър на гр. Добрич - „Йордан Йовков“ и художествена галерия в града пък са изненадващият нов декор за лайв сцените на Bloodrush за „Сам“.

Песента е снимана в изисканата и безскрупулна стилистика на 20-те години на миналия век и носи духа и особеностите на отминали времена, на честни бандити с висок морал и страстни любови. Въпреки изключително ниските температури в неотопляемите културни забележителности по време на снимките, Митко, Марти и Косьо влизат супер естествено в ролите си на класически гангстери и мистерията в новите клипове на Bloodrush се задълбoчава.

Лятото на Bloodrush включва няколко оpen air фестивала – Антибал 2022, MammothFest 2022 в Гърция, Reload Festival, Neverfest във Варна, Elin Pelin Pop, REBEL REBEL 2022 в София и поне още един сингъл – 3/4 вече се подготвя.

Ключови думи: