преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Батюшка и Аркона със съвместно шоу в София на 29 септември

Концертът ще бъде в столичния клуб Mixtape 5

Публикувано на 15 Май 2023
Батюшка и Аркона със съвместно шоу в София на 29 септември
Снимка: BGTSC

Батюшка и Аркона се връщат в България за общ концерт на 29 септември в клуб Mixtape 5.

Два месеца след финала на изключително успешното си турне, полският блек метъл феномен Батюшка обяви нова европейска обиколка тази есен, а едва вторият концерт от турнето ще бъде у нас. Концертът е под знамето “Black Pilgrimage 2023”, а в редиците му се включват и канадските симфо дет метъли Aeternam.

Батюшка са не просто блек метъл група. Техният оригинален подход към екстремната музика, съчетана с православно църковна визия, ги превърна в сензация, а концертите им са наситени с пищна и мрачна театралност. Неслучайно феновете ги описват като черна литургия – не такава, която пречиства душата, а такава, която я взима в плен. Блек метъл походът на БАТЮШКА не спира да превзема нови територии и тази пролет групата помете и Далечния Изток, с концерти в Япония, Тайланд и Индонезия.

Аркона са добре познати на българската публика. Предвождани от колоритната вокалистка Masha Scream, руснаците се обръщат към езическите корени на родината си и славянската митология, представени във вихрена комбинация от яростен метъл и фолклор. Сега, пет години след последния си албум, Аркона са готови с деветия си опус “Kob’”, който ще излезе на 16 юни през австрийския лейбъл Napalm Records.

Гости на турнето са канадците Aeternam. Техният прочит на симфоничния дет метъл с ориенталски мелодични пасажи е отлично и любопитно допълнение към музиката на двете основни групи.

Билетите са в продажба онлайн и в мрежите на Eventim.bg и Bilet.bg в цялата страна. Електронната им версия не е необходимо да бъде отпечатана, а могат да бъдат сканирани директно от телефон. Продажбата стартира при прогресивно нарастваща цена от 35 лева.

 

Ключови думи: