преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Анди Флечър от Depeche Mode почина на 60-годишна възраст

Публикувано на 26 Май 2022
Анди Флечър от Depeche Mode почина на 60-годишна възраст
Снимка: Getty Images

Един основателите и клавирист на Depeche Mode Анди Флечър е починал на 60-годишна възраст. Трагичната новина беше съобщена на официалната фейсбук страница на групата в четвъртък вечерта (26 май)

"Шокирани сме и изпълнени с дълбока тъга от преждевременната загуба на нашия скъп приятел, член на семейството Анди "Флеч" Флечър." пише в изявлението на групата.

"Флеч имаше истинско златно сърце и беше винаги насреща, когато имаш нужда от подкрепа, разговор, да се посмееш с някого или да изпиеш студена бира."

Андрю Джон Флечър е роден на 8 юли 1961 година. Той започва музикалната си кариера в края на 70-те години на 20 век. Той свири на бас китара заедно с Винс Кларк в групата No Romance In Chine. По-късно към тях се присъединява Мартин Гор, с когото основават проекта Composition Of Sound. През 1980 към тях се присъединява вокалиста Дейв Геън и групата променя името си на Depeche Mode.

Depeche Mode e една от най-обичаните и успешни групи в света с продажби от над 100 милиона албуми и сингли. Групата продължава да бъде на върха вече три десетилетия както в студиото, така и на концертния подиум.

Анди "Флеч" Флечър (1961 - 2022)
Поклон пред паметта му!

Ключови думи: