преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Amon Amarth са третият хедлайнер на Hills Of Rock 2024

Combichrist и Frail Body допълват финалната програма на основната сцена на рок фестивала в Пловдив

Публикувано на 16 Май 2024
Amon Amarth са третият хедлайнер на Hills Of Rock 2024
Снимка: Amon Amarth

Ясна е програмата на основната сцена на HILLS OF ROCK 2024. Към хедлайнерите КoЯn на 25 юли и Bring Me The Horizon на 26 юли, се присъединява и последната основна група, тази за третия фестивален ден, 27 юли. Това са шведските супергерои – викингите от Amon Amarth.

Основани в Швеция през 90-те, за три десетилетия Amon Amarth изковават изключителна дискография от гръмотевични, метъл химни, богати на магически образи от историята, фолклора и културата на викингите. Групата е сред най-обичаните метъл изпълнителни в цял свят, включително и от феновете у нас. Amon Amarth имат дванадесет албума и хиляди концерти зад гърба си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат огромен брой почитатели. След впечатляващия си концерт в София миналата година, Amon Amarth се завръщат у нас като хедлайнер на HILLS OF ROCK 2024.

Снимка: Fest Team

Combichrist се качват на сцената преди PAIN и с тяхното включване се финализира програмата за Ден 3 на основната сцена за тазгодишното издание на фестивала. Норвежко-американската адска агротек машина Combichrist е забила дълбоко корени в хардкора и техно метъла, носи щипка EDM и разпознаваемите изпепеляващи гневни вокали на своя основател и фронтмен Andy LaPlegua. Добре познат на българската публика, секси електро-индъстриълът на Combichrist идва с последното си EP, излязло този март, с предизвикателното заглавие „Violence Solves Everything Part II”.

Американската банда Frail Body са откриващата група на втория фестивален ден. Точно преди Ghøstkid, триото от Илинойс се качва на сцената на HILLS OF ROCK 2024 като абсолютни лидери съвременния screamo жанр. Frail Body са ярък пример за това как позабравеното метъл течение е в подем и не спира да еволюира и процъфтява, за да го видят всички по света.

Пълната програма на основната сцена на HILLS OF ROCK 2024 по дни:
25 юли, четвъртък
Me & My Devil
Loathe
Spiritbox
Skindred
KOЯN
26 юли, петък
Frail Body
Ghøstkid
Baroness
Imminence
Bring Me The Horizon
27 юли, събота
Massive Wagons
Combichrist
PAIN
Suicidal Tendencies
Amon Amarth

Снимка: Fest Team

В седмицата с новината за последното голямо име на HILLS OF ROCK 2024, идва и анонс от съществено значение за цялата музикална общност в България. Fest Team и техните партньори от Joker Media Rental споделят, че и у нас вече може достойно и с адекватно техническо обезпечение да посрещнем и най-голямата световна звезда. В България вече е налична единствената за цяла Югоизточна Европа професионална сцена с внушителен покрив Eurotruss PR15 PRO. 680 кв. метра обща площ, обща широчина от 34 метра, дълбочина 20 метра и височина на покрива от почти 20 метра!

Лятото с десетки концерти тепърва предстои, а това революционно допълнение към музикалната сцена у нас несъмнено ще отвори нови възможности за артисти и публика, позволявайки ни да бъдем домакини на незабравими изпълнения от световна класа.

Тридневни и еднодневни билети за фестивала има в мрежата на www.ticketstation.bg

Ключови думи: