преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джоуи Джордисън, един от основателите на Slipknot, почина на 46-годишна възраст

Към края на кариерата си в Slipknot той беше диагностициран с неврологично заболяване

Публикувано на 28 Юли 2021
Джоуи Джордисън, един от основателите на Slipknot, почина на 46-годишна възраст
Снимка: Photo by Tim Mosenfelder/Corbis via Getty Images

Джоуи Джордисън, легендареният барабанист, един от основателите на Slipknot, е починал едва на четиридесет и шест годишна възраст!

„С разбити сърца споделяме вестта, че Джоуи Джордисън, плодотворен барабанист, музикант и артист, е починал мирно в съня си на двайсет и шести юли 2021-а. Той беше на четиридесет и шест“, написа семейството му в изявление.

„Смъртта на Джоуи ни остави с празни сърца и чувства на неописуема скръб. За тези, които познаваха Джоуи, разбираха неговия скоростен хумор, внимателна личност, гигантско сърце и неговата любов към цялото семейство и музика.

Семейството на Джоуи моли приятелите, феновете и медиите да проявят разбиране и уважение към нуждата от лично пространство и спокойствие в тези изключително трудни времена. Семейството ще организира частна погребална служба и моли медиите и обществеността да уважат техните желания“, се казва още в изявлението.

Джоуи Джордисън беше член на Slipknot с някои прекъсвания от 1995-а до 2013-а.

Към края на престоя си в групата той беше диагностициран с неврологично заболяване, което засегна способността му да ходи, а да свири на барабани вече беше невъзможно. През 2018-а обаче той обяви в интервю, че се завръща към музиката. Джордисън е основател и на групата Scar the Martyr, която издаде един албум през 2013-а година, основа и бандата Vimic. За кратко се присъедини и към Ministry през 2018-а. Светла му памет!

Ключови думи: