преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Задава се документален филм за Скот Уейлънд

Зад проекта стои компанията Dark Pictures

Публикувано на 29 Юни 2021
Задава се документален филм за Скот Уейлънд
Снимка: Photo by Anthony Pidgeon/Redferns

Животът на покойния Скот Уейлънд, легендарния вокалист на Stone Temple Pilots и Velvet Revolver, ще е във фокуса на нов документален филм. „Hollywood Reporter“ съобщава, че зад проекта стои компанията Dark Pictures, която е придобила правата към мемоарите на Уейлънд – „Not Dead & Not for Sale“. Изданието допълва, че Дженифър Ъруин, съосновател на Dark Pictures, е отдаден фен на Stone Temple Pilots и ще напише сценария за филмовата адаптация. Тя е автор на психотрилъра „Blink“ и работи по предстоящия сериал „Bad Land“.

„Чест е да получа доверието да разкажа историята на Скот и да имам възможността да опиша по-малко известните негови страни – какъв обичащ и нежен човек е бил, какъв атлет в училищните си години, каква меланхолична душа и легендарен фронтмен, какъвто завинаги ще остане“, коментира Ъруин.

Скот Уейлънд се сдоби със световна слава като вокалист на Stone Temple Pilots през 90-те, но дългогодишната му борба със зависимостите оказа сериозно влияние на кариерата му. Той трябваше да напусне бандата, след което оглави Velvet Revolver през 2002-а година. Уейлънд се завърна в Stone Temple Pilots в периода 2008-а – 2013-а, а в последните си години беше вокусиран върху соло кариерата си. Прочутият музикант почина на четиридесет и осем годишна възраст по време на турне с бандата си на трети декември 2015-а година.

 

Ключови думи: