преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Руди Сарцо се завръща в Quiet Riot след осемнайсет години пауза

Легендарният метъл басистът ще е единственият член на класическия състав на групата

Публикувано на 03 Август 2021
Руди Сарцо се завръща в Quiet Riot след осемнайсет години пауза
Снимка: Photo by Denise Truscello/WireImage

Легендарният метъл басист Руди Сарцо се завърна в Quiet Riot след осемнайсетгодишно отсъствие. Това го прави и единственият член на класическия състав на групата след смъртта на барабаниста Франки Бенали през миналата година.

„Quiet Riot приветстват Руди Сарцо обратно в групата след 18-годишно отсъствие“, гласи официалното съобщение. „Руди е един от оригиналните членове на легендарния състав от „Metal Health“. Той свири на бас в албума, който продаде над десет милиона копия и поднесе хитовете „Cum On Feel the Noize“ и „Metal Health“, както и в следващия албум – „Condition Critical“. Той е част от най-прочутите музикални видеа от MTV-епохата и свири с бандата на турнеда до 1985-а и след това между 97-а и 2203-а“.

Руди Сарцо е бил част от групата на Ози Озбърн, Whitesnake, Dio, Blue Oyster Cult, Queensryche. Сега той ще работи по нова музика с Quiet Riot, а групата предвижда и турне, което ще стартира догодина.

Самият Сарцо обяви – „Развълнуван съм да се върна обратно вкъщи и да отпразнувам наследството на Quiet Riot, което започнахме да трупаме преди почти четиридесет години със записа на „Metal Health“, първият хеви метъл албум, който достигна първото място в Билборд топ 200“.

Ключови думи: