преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Роби Кригър от The Doors издава мемоарите си през октомври

Книгата се нарича „Set The Night On Fire: Living, Dying, And Playing Guitar With The Doors“

Публикувано на 13 Юли 2021
Роби Кригър от The Doors издава мемоарите си през октомври
Снимка: Photo by Scott Dudelson/Getty Images for Red Light Management and Live Nation

Не са много групите, заобиколени от такава мистерия и натрупата рок митология, като The Doors. Когато хората говорят за тази група е много трудно да отделят фактите от купа слухове и легенди, заобикалящи тази легендарна банда. Сега обаче, след цели петдесет години, тихият китарист на The Doors – Роби Кригър, е готов да разкаже неговата история. В първите си мемоари – „Set The Night On Fire: Living, Dying, And Playing Guitar With The Doors“, написани в съавторство с Джеф Аулис, Кригър разказва за метеоритната кариера на групата, своите мрачни моменти и за най-прочутото посинено око в рокендрола. Книгата ще бъде изадена на дванайсети октомври тази година.

Кригър отвежда читателите си там, където всичко започва – в мястото, от което купува първата си китара, минава през затворническата килия, където попада като тийнейджър след полицейска акция срещу разпространението на наркотици, отвежда ни и в хола на родителите си, където той и Джим Морисън правят първите си опити в писането на песни, както и сред празните барове и задни дворове, където бъдещите икони свирят първите си странни концерти. Сцената се сменя, за да ни покаже студиата, където най-легендарните песни на групата са записани, както и някои от най-големите концертни успехи, които после преминават в бунтове.

„Set The Night On Fire“ е изпълнена с неразказвани досега истории от най-жизнените години на групата. Книгата по същество е и времева капсула на контракултурата от 60-те, задължително четиво не само за феновете на The Doors, но и важен артефакт за историята на американската поп култура.

Ключови думи: