преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Журналистът Борислав Лазаров от bTV на гости в "Голият обяд" днес.

    Днес, малко след 13ч. , на гости в студиото на Z-Rock ще бъде журналистът от bTV Борислав Лазаров.

Публикувано на 13 Февруари 2009
Журналистът Борислав Лазаров от bTV на  гости в
    Днес, малко след 13ч. , на гости в студиото на Z-Rock ще бъде журналистът от bTV Борислав Лазаров. Той ще представи новата си поредица "Светове от пиксели", която стартира тази неделя, 15 февруари, от 15ч. в рубриката "bTV Документите". Новата поредица проследява развитието на визуалните ефекти отраждането на киното до 90-те години на XX век. Зрителите ще сиприпомнят откъси от класически филми и ще научат как са били създадениспециалните ефекти в тях.

    Екипът на bTV се среща съсспециалисти, които са автори на най-впечатляващите моменти от хитовикино заглавия. Трима от тях са носители на награди "Оскар" заизключителни постижения в областта на визуалните ефекти. Първият еМайкъл Финк, работил по филми като "Китайски синдром", "Военни игри","Константин", "Батман се завръща" и "Смело сърце". Носител е на "Оскар"за "Златният компас".

Вторият специалист е Майкъл Макалистър,работил по "Империята отвръща на удара", "Извънземното", "Завръщанетона джедаите", "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход", "Умирайтрудно 2", "Шоуто на Труман", "Ерагон". Той е носител на "Оскар" завизуалните ефекти в "Индиана Джоунс и храмът на обречените".

СтивънРозенбаум е работил по филми като "Бездната", "Терминатор 2","Завръщане в бъдещето 2", "Джурасик парк", "Контакт", "Перфектнатабуря", "Х-Мен 2", "Хрониките на Ридик" и е носител на "Оскар" за"Форест Гъмп".

Оператор на поредицата е Бисер Босилин, а продуцент е Венелин Петков.


Ключови думи: