преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Жестока надпревара за Wacken Open Air Metal Battle 2016

Българските групи ще се борят за място на най-големия метъл фестивал в света

Публикувано на 01 Юни 2016
Жестока надпревара за Wacken Open Air Metal Battle 2016

„Последният етап от конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2016 ще изправи 33 български групи в епична битка на сцената на Маймунарника. Полуфиналните кръгове ще са от 2 до 4 юни, а на 5 юни ще е финалът, когато ще разберем и коя група отива на Wacken Open Air в началото на август. Съставът на журито се пази в дълбока тайна и ще бъде обявен в първия ден от надпреварата.

Според регламента всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената, където предварително ще бъде осигурен барабанен сет, усилватели и кабинети. От всеки полуфинал ще бъдат избирани по две групи финалисти.

В надпреварата ще участват само български групи без подписан договор или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период.

Победителят ще представи българската сцена на най-големият и престижен метъл фестивал в света WACKEN OPEN AIR.

На това издание един участниците ще спечели и специална награда – ко-хедлайнерска позиция на Sea Of Black Festival 2016. Групата ще има шанса да свири на 6-ти август в летния театър в Бургас, непосредствено преди специалните гости PYOGENESIS, които пристигат директно от главната сцена на Wacken Open Air.

ОТКРИВАНЕ: 2 юни (четвъртък) – 16:15 часа

Вход СВОБОДЕН

Маймунарника във Facebook: https://www.facebook.com/maimunarnika/?fref=ts

Ключови думи: