преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

WRONG FEST 2016 с четвърта официално обявена група

Това е българската банда BROND

Публикувано на 16 Ноември 2015
WRONG FEST 2016 с четвърта официално обявена група

Wrong Fest обявиха и четвъртата официално потвърдила група за четвъртото издание на фестивала, който ще се проведе на 25 и 26 юни, в периферията на София.

Групата е българска – а именно четиригласната машина за рифове BROND!

Музиката им е смесица от влияния, които може би напомнят на Rollins Band, Melvins, Helmet, Don Caballero и Baroness. Като група са активни от 2012 г., а членовете и са/са били част от историята на КПД-0, GRДD, VOYVODA, MENTAL ARCHITECTS, DER HUNDS, MINDOWN.

Концертният дебют на групата е като една от подгряващите банди на двата концерта на Kylesa в София през 2014 г. След това BROND получават възможността да делят сцената с банди като Sigiriya (ex-Acrimony), PHILM (Dave Lombardo), Planet Of Zeus, The Rodeo Idiot Engine (Франция).

В същото време BROND работят над нови песни, докато записват дебютния си краткосвирещ албум -“FEINT”. Изданието е записано от Петър Пейков в студиото на групата и е смесено от Aaron Harris (Palms, ex-ISIS). Мастерингът е дело на Maor Appelbaum, една от последните работи, на когото включва най-новият албум на Faith No More.

BROND официално подписаха с Magnetic Eye Records (Horsehunter, Summoner, I Am Become Death) за издаването на дебюта им. “FEINT” излиза през Magnetic Eye Records на CD и Digital на 11 август 2015.

В момента групата работи върху дългосвирещ албум, който ще излезе през 2016 г.

Вече потвърдили групи са гръцките и румънските рокаджии NIGHTSTALKER & ROADKILLSODA, както и алтернативната / инди българска група MACROPHONE

Още могат да бъдат закупени двудневни билети тип „рано пиле” в мрежата на TICKETLOGIC.BG. Струват 35лв, а след изчерпването им, организаторите ще пуснат още 400 двудневни билета от 45лв.

Очаква се да бъдат обявени поне още  поне 10 групи за Wrong Fest 2016.

Ключови думи: