преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2016

Започва приемането на заявки за участие!

Публикувано на 01 Декември 2015
Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2016

От 1-ви декември до 5-ти февруари 2016 ще бъдат приемани заявки и документи за второто издание на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria! Около седмица по-късно ще знаем кой ще участва, датите и мястото на провеждане на концертите.

Победителят ще представи страната ни в големия финал пред публиката и международното жури на фестивала WACKEN Open Air 2016 – най-големия и престижен метъл фестивал в света.

 Условията за участие тази година са:

–    Групата трябва да е от България;

–    Музиката, с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими (!);

–    Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;

–    Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;

–    Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни;

–   До 5-ти Февруари 2016 година ни изпратете на адрес: [email protected] като прикачени файлове:

1. В мр3 формат 4-6 песни

2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да е допълнителни лога и надписи по нея;

3. Биография на групата в .txt или word формат;

4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;

От миналогодишните кандидати и участници не могат да участват единствено  победителите от Dash The Effort. Всички останали групи могат да кандидатстват отново и при новите условия. А тези, които следят конкурса помнят, че миналата година финалите се проведоха в 6 дни като 61 групи бяха допуснати да се представят на откритата сцена в столичното заведение „Маймунарника”.

По традиция международния финал се провежда на WET Stage, а от три  години и на Headbanger’s Stage на W: O: A. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света, за да покажат какво означава метъла в тяхната родна страна.  В предишните години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5” и групите вече се награждават с материални и парични награди.

W:O:A Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на W:O:A групите могат да се срещнат с продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании. За 11-годишната си история конкурсът и неговите партньори подкрепи няколко групи в стартирането на кариерата им, а сред тях са: Drone, Torture Squad, Hammercult и Battle Beast (които видяхме миналата година на една сцена със Sabaton и Delain). Участието в него е не само фантастична възможност за групите да представят себе си на световната публика, но и шанс за страните, на които светът не обръща особено внимание, въпреки страхотната им метъл сцена. Това е и причината в конкурса W:O:A Metal Battle да участват повече от 40 страни. Някои страни, например Хондурас, Коста Рика, Израел, Египет, бившите югославски и някои от бившите съветски републики, участват в общи групи, избирайки една банда, която да представя общата им сцена на финалния кръг на Wacken Open Air.

Тук можете да видите част от представянето на Dash The Effort: https://www.youtube.com/watch?v=0aH6LThQiTg

Ключови думи: