преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Върховният съд в Айова ще решава делото срещу лекаря, обвинен за смъртта на Пол Грей

Басистът на Slipknot почина през 2010 година

Публикувано на 15 Февруари 2016
Върховният съд в Айова ще решава делото срещу лекаря, обвинен за смъртта на Пол Грей

Съдбата на делото срещу лекаря, обвинен за смъртта на Пол Грей от Slipknot, ще бъде решена от Върховния съд на Айова. Изслушванията за планирани за утре – 16 февруари.

Делото срещу доктор Даниел Балди от Де Мойн е за фаталната свръхдоза, която е причинила смъртта на Пол Грей. До фаталния изход се е стигнало заради свръхдоза морфин и фентанил. При аутопсията на басиста стана ясно, че той е имал и сериозно заболяване на сърцето.

Седем съдии ще изслушат адвокатите, които представляват страните на Грей и Балди, който беше обвинен и в причиняването на смъртта на осем други, заради безразборно изписване на рецепти.

Разглежданият от съда въпрос ще е, колко време имат близките да заведат дело, ако подозират, че смъртта на член на семейството е причинена от небрежност или друго нередно действие на лекар.

Вдовицата на Пол Грей – Брена – заведе дело срещу Балди четири години след смъртта на съпруга си, а окръжният съдия отхвърли иска, защото е бил предявен две години по-късно, отколкото законите в щата позволяват. Адвокатът на Брена – Брус Столце – твърди, че ограниченията не влизат в сила, докато ищецът – в случая Брена Грей - няма причина да вярва, че лекарят е причинил смъртта на съпруга й.

Пол Грей почина на 38-годишна възраст. Дъщеря му – Октоубър – се роди три месеца след смъртта му.

Доктор Балди беше оправдан през май 2014 година по седем обвинения, включително непредумишлено убийство.

Брена Грей свиделства, че последните седмици на басиста на Slipknot са били „замъглени от екстремната употреба на наркотици”. Според нея, доктор Балди е продължил да предписва ксанакс на Пол, въпреки че е бил наясно, че музикантът е наркотично зависим.

Ключови думи: