преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Второ издание на "Nirvana - Биографията на Кърт Кобейн"

   След изчерпването на тиража с твърди корици, издателство "Махалото" представя на българската публика второто издание на ,,NIRVANA -  БИОГРАФИЯТА НА КЪРТ КОБЕЙН", от Чарлс Р.

Публикувано на 09 Март 2010
Второ издание на
   След изчерпването на тиража с твърди корици, издателство "Махалото" представя на българската публика второто издание на ,,NIRVANA -  БИОГРАФИЯТА НА КЪРТ КОБЕЙН", от Чарлс Р. Крос.
"NIRVANA - БИОГРАФИЯТА НА КЪРТ КОБЕЙН"

   КЪРТ КОБЕЙН е много повече от обикновена музикална (анти)звезда, мъченическа попкултурна икона или средностатистически сърдит млад човек. Обявен за гласа на поколението на 90-те, той не е герой или гуру, той е ,,глупав и заразен", по собствените му думи. Глупав, заради изборите, които прави и които в крайна сметка отнеха на света таланта му. Заразен - заради всепоглъщащата искреност, с която изразява своята насмешка, страх и омраза към един неприятен и лицемерен свят, в който е лошо да си сам.

    Двадесет години след като NIRVANA направиха революция на сцената и грънджът промени музиката, песните на Кърт Кобейн продължават да говорят на тийнейджърите в душите ни. И днес гневът, изтерзаните му стихове, дръпнатата му ирония се сблъскват с установеното, ,,нормалното"... скучното в едно в крайна сметка простичко послание - че не сме сами и не бива да спираме да търсим онова, което ще ни изпълни.

   Тази книга е историята на неговия живот, разказ за демоните и вдъхновението му. За дъжда в Сиатъл, за неразбраните деца, за нуждата от някой и нещо, което да замести празнотата в душите ни. За един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време.
Обявена от критиката и феновете за най-подробното и изчерпателно проучване на неговия живот, ,,Биографията на кърт Кобейн" от Чарлс Р. Крос се базира върху впечатляващо по обем многогодишно проучване, достъп до личните дневници на Кобейн, стотици интервюта с хората, пресекли своя път с неговия, и изострената чувствителност на автора към смисъла и музиката на NIRVANA. В книгата ще намерите още над 80 архивни фотографии, като единствено в българското издание фигурира пълна дискография на Nirvana, допълнена с преводи на обръщенията на Кърт Кобейн към слушателите от албумите Nevermind и Incesticide.
Ключови думи: