преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Вижте кои са най-големите рок и метъл турнета за 2018-а година до момента

Те бяха обявени от Pollstar на база брутни продажби на билети

Публикувано на 18 Юли 2018
Вижте кои са най-големите рок и метъл турнета за 2018-а година до момента

Ако се чудите кои са изпълнителите и групите, които печелят най-много от концерти, вече можете да проверите. Pollstar публикува данните за полугодието за стоте най-големи турнета, които се основават на брутната продажба на билети. Поп звездите са сред водещите в списъка, но в топ 100 попадат и някои рок и метъл банди.

Foo Fighters са на дванайсета позиция с 53,6 милиона долара приходи, а на деветнайсето място се нареждат Metallica с 40,6 милиона, далеч зад тях са Iron Maiden (52-о място) с продадени билети на стойност 17,3 милиона. Непосредствено след Брус Дикинсън и компания се нарежда Кид Рок, който е продал билети за 17,1 милиона. На осемдесет и трета позиция са Avenged Sevenfold – 10,5 милиона приходи, а в топ 100 са и ветераните Scorpions с продажби от 10,1 милиона долара.

Някои от турнетата за годината едва са започвали, когато Pollstar са събирали данни, така че до края на календарната година със сигурност някои банди ще наберат сила (като Iron Maiden, които имат множество концертни дати пред себе си).

Ключови думи: