преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Vivaldi Metal Project се завръщат у нас на двайсет и втори март 2019-а

Проектът ще гостува за един по-интимен концерт пред софийската публика

Публикувано на 31 Октомври 2018
Vivaldi Metal Project се завръщат у нас на двайсет и втори март 2019-а

След грандиозната премиера на електрическото шоу на Vivaldi Metal Project в Античния театър в Пловдив, проектът на италианския пианист, продуцент и композитор Маестро Мистерия ще се представи и пред софийската публика – в един по-интимен концерт в клуб Mixtape 5.

Денят не е избран случайно - шоуто ще бъде в прослава на първия ден на пролетта и в центъра на програмата ще бъде „The Four Seasons“. Това е албумът, в който Vivaldi Metal Project представят безсмъртната музика на Вивалди - с метъл китари, но и с вокали. Вижте подробности за звездния състав музиканти по-долу.

Билети с цена 40 лв ще откриете в системите на Eventim.bg и EpayGo.bg, както и на всяка каса на Easypay в страната. В самия ден те ще бъдат на цена от 45 лв.

Това ще бъде вторият концерт по повод 13-ия рожден ден на радио ТАНГРА МЕГА РОК, след януарската метъл лудница в зала 'Универсиада' с AMORPHIS, SOILWORK, JINJER и NAILЕD TO OBSCURITY.  

„Някои вече определят Vivaldi Metal Project като „наследниците на NIGHTWISH“, не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди - ПЛАМЕН ДИМОВ.

През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT - 'The Four Seasons'. Освен самия МИСТЕРИЯ, когото познаваме и като сесиен музикант в солови албуми на БРУС ДИКИНСЪН от IRON MAIDEN, РОБ РОК от IMPELLITTERI - ето и другите интересни имена в този мултинационален проект:

БАС - ДИНО ФИОРЕНЦА (Италия) - свирил със СТИЙВ ВАЙ, ПОЛ ГИЛБЪРТ и други;

БАРАБАНИ - МАРК КРОС (Англия) - добре познат от HELLOWEEN, KINGDOME COME, FIREWIND, AT VANCE, SCORPIONS, ИЪН ГИЛЪН и други;

КИТАРИ - общо трима - МИКЕЛЕ ВИОНИ (Италия) - свирил с БЛЕЙЗ БЕЙЛИ, ЕДУ ФАЛАСКИ от ANGRA; ЛЕОНАРДО ПОРКЕДУ (Италия) и КУЕНТЕН КОРНЕ(Белгия).

ЦИГУЛКА - американският модел АБИГЕЙЛ СТАЛШМИТ;

ВОКАЛИ -  общо петима певци, сред които и трима българи. Това са ЕЙНДЖЪЛ УЛФ-БЛЕК от британската метъл група TRIAXIS, НИКОЛЕТА РОСЕЛИНИ от италианската готик банда WALK IN DARKNESS и ДИМИТЪР БЕЛЧЕВ (бивш VIOLENTORY), ЦЕНА СТЕФАНОВА и КАТЕРИНА СИМЕОНОВА.

Както подсказва и името на проекта - амбицията на МИСТЕРИЯ е да представи безсмъртната музика на ВИВАЛДИ с метъл китари, но и с вокали.

През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT - 'The Four Seasons', за реализирането на който МАЕСТРОТО успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като HELLOWEEN, TESTAMENT, SYMPHONY X, ANGRA, WITHIN TEMPTATION, RAGE, SAVATAGE, SOILWORK и много други.

В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.“

Ключови думи: