преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Vivaldi Metal Project на пловдивския фестивал Sound of the Ages

Събитието ще се състои в Античния театър в Пловдив

Публикувано на 24 Август 2018
Vivaldi Metal Project на пловдивския фестивал Sound of the Ages

Vivaldi Metal Project, проект на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампери (популярен като Маестро Мистерия), ще бъде част от пловдивския фестивал Sound of the Ages.

Световният музикален форум ще се проведе за осма поредна година в Античния театър в Пловдив, а този път ще представи и новата си платформа „Открития“.

В първите два дни ще видим звездата на Ирландия – Имелда Мей, кралицата на рокабили и джазирания блус (БИЛЕТИ), която ще излезе пред българската публика на 21 септември, а на 22-и ни очакват страхотните Sons of Apollo на великолепния Майк Портной. С тях ще свири и Оркестърът на Държавната опера, Пловдив (БИЛЕТИ).

В третия ден (23 септември, неделя) на вековната сцена на Античния театър ще бъде световната премиера на шоуто Vivaldi Metal Project!

Билети с цена 30 лв вече можете да откриете в системата на Eventim.bg - ТУК, а в самия ден ще бъдат по 35 лв.

Метъл феновете познават Маестро Мистерия като сесиен музикант в соло албуми на Брус Дикинсън от Iron Maiden, Роб Рок от Impellitteri и много други. Но голямото му приключение започва след това...

Както подсказва и името на проекта - амбицията на Мистерия е да представи безсмъртната музика на ВИВАЛДИ с метъл китари, но и с вокали.

През 2016 най-после излезе албумът на Vivaldi Metal Project – „The Four Seasons“. За неговото реализиране Маестрото успява да привлече много големи метъл музиканти от групи като HELLOWEEN, TESTAMENT, SYMPHONY X, ANGRA, WITHIN TEMPTATION, RAGE, SAVATAGE, SOILWORK и много други.

В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.

Някои вече определят Vivaldi Metal Project като „наследниците на NIGHTWISH“, не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди - ПЛАМЕН ДИМОВ.

Последният е тясно свързан и с музикалната история на Пловдив, което се вписва чудесно и в духа на музикалния  форум Sound of the Ages 2018.

Проектът досега е имал само един концерт - при това акустичен - във Финландия през юли, а световната премиера на цялата електрическа сила на Vivaldi Metal Project ще бъде именно в Античния театър в Пловдив на 23 септември.  

Ключови думи: