преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Вече е официално - Simple Minds идват!

   Епохалните Simple Minds ще дойдат за втори път в България на 14 декември 2009 по покана на Болкън Ентъртейнмънт.

Публикувано на 03 Ноември 2009
Вече е официално - Simple Minds идват!
   Епохалните Simple Minds ще дойдат за втори път в България на 14 декември 2009 по покана на Болкън Ентъртейнмънт. Концертът на романтичните шотландци ще бъде в зала 1 на НДК. Билетите за събитието са с цени между 30 и 80лв. и се продават в  Билетен център НДК, мрежата на eventim.bg, както и във веригите магазини Пикадили, Германос и Техномаркет.

   Групата е създадена в началото на 1978 от Джим Кер (вокали), Чарли Бърчил (китара), Тони Доналд (бас) и Брайън МакГий (барабани). Simple Minds се раждат от пепелта на глазгоуската пънк формация Johnny And The Self-Abusers, които, в абсолютно анархистичен стил, се разпадат в деня на премиерата на дебютния им сингъл "Saints And Sinners".

   През май 2009 Simple Minds издават най-новия си албум - Graffiti Soul, за Universal Music Group. Албумът е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс. Твърди се, че по време на записите Джим Кер е казал, че има нов материал за цели два албума и втората част скоро ще последва.
Първият сингъл от новия албум е парчето "Rockets". Тавата достигна 10 място в UK чарта за албуми само за дни, ставайки първият им албум от 14 години насам, който постига този резултат. "Rockets" влезе и на номер 9 в Европейския чарт за албуми - едно наистина страхотно завръщане!
Ключови думи: