преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Вдовицата на Крис Корнел съди членовете на Soundgarden

Тя твърди, че групата „задържа за себе си стотици хиляди долари от възнаграждения“

Публикувано на 10 Декември 2019
Вдовицата на Крис Корнел съди членовете на Soundgarden

Вики Корнел, вдовицата на непрежалимия Крис Корнел, съди останалите членове на Soundgarden за правата на бандата върху седем неиздадени записа. В иска се твърди, че групата „задържа стотици хиляди долари възнаграждения“, принадлежащи на нея и децата на Крис Корнел.

Вики Корнел заявява, че групата иска правата върху материала, което тя нарича „незаконен опит за принудително предаване на определени аудио записи, създадени от Крис преди смъртта му“.

Според документите, седемте песни са „авторство единствено на Крис Корнел, включват неговите вокални тракове, завещани са на неговия тръст в полза на Вики Корнел и техните деца“.

Вики Корнел твърди, че тя е предложила записите на Soundgarden, така че те да бъдат издадени /в съответствие с желанието на Крис Корнел/, включително с намесата на неговия продуцент, но тя допълва, че бандата е отказала това предложение.

Останалите членове на Soundgarden пък твърдят, че са работили по песните съвместно с Крис Корнел. Групата е „работила по файловете в съвместно усилие“ и „цялата банда се е чувствала много позитивно относно отново пламналата творческа енергия“ преди трагичната загуба на своя вокалист. Групата също твърди, че различни нейни членове са съавтори на пет от седемте песни, около които се водят спорове.

Вики Корнел обаче заявява, че Chris Cornell Estate е единственият притежател на неиздадените песни. Тя също така обвинява китариста Ким Тейл, че поставя семейството й в опасност, твърдейки, че именно тя е основната пречка пред издаването на албум от Soundgarden.

Ключови думи: