преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

В търсене на инженерни таланти

20 технологични компании подкрепят предстоящото трето издание на „Аз, инженерът“

Публикувано на 02 Март 2016
В търсене на инженерни таланти

Името да започва с "инж."? Спомняте ли си значението на това съкращение преди 50 години, когато това да си инженер беше изключително престижна професия. После дойде времето на икономистите и сякаш не остана място за електро- и машинни инженери.

Сега гладът за технологични кадри увеличи размерите си неимоверно и не се ограничава само до софтуерния сектор.

Едно младежко събитие има амбицията не само да показва нуждата на света от инженери, но и да вдъхновява бъдещите такива.

Досег с възможностите

Ако искаш някой да стане съпричастен към идеята ти или да я финансира, разказвай за нея винаги когато можеш. Ако „Аз, инженерът“ имаше стратегия за млади ентусиасти, то тази щеше да бъде една от тях.

От една страна, младежкият форум дава възможност на гимназисти, студенти и млади професионалисти да представят своята иновативна идея, която искат или вече са започнали да реализират, а от друга -  дава възможност на световни технологични компании да привлекат инженерни таланти.

Същевременно събитието цели да създаде общност, в която неформално да общуват иноватори, компании, организации и младежи с еднакви интереси, от други градове, университети и училища.

Състезания, работилници, дискусии...

На 11 март „Аз, инженерът“ отново ще комбинира елементи на изложение, кариерен форум, лекторска част, състезания и участие в дискусии. Организаторите Интер Експо Център и Wishbox са включили и два нови панела в програмата. Единият включва две състезания по сглобяване и борба с роботи за ученици и за студенти, организирани от

Робо Лига България, а другият - работилници за гимназисти и студенти с инженерни предизвикателства от менторите на участващи компании.

Тази година за третото издание на форума се включиха - AББ, Melexis, Arexim, Aurubis, VMware, ВНТС, Mondi, Festo, Sensata, SoftUni, MisalaSoft, SEG, AIGER, Visteon, Coventry University, Музейко, Smartfablab, B2N, Екстрапак и Cleantech.

Програмата обещава ще бъде динамична и разнообразна, и ще изпълни два етажа на Интер Експо Център през целия ден. Събитието е напълно безплатно, нужна е само регистрация - http://iengineer.bg/

Ключови думи: