преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Уин Бътлър потвърди, че Arcade Fire работят по нов албум

„Изливам сърцето, душата и цялото си безценно време в музиката и записите“, сподели той

Публикувано на 14 Април 2020
Уин Бътлър потвърди, че Arcade Fire работят по нов албум

Уин Бътлър, лидерът на великолепните Arcade Fire, намеква в последните седмици за нова музика в профила си в Instagram, което доведе до това, че феновете на бандата започнаха да спекулират, че вероятно групата готви нов албум. Бътлър потвърди очакванията им в сериа постове в социалните медии.

В навечерието на 40-ия си рожден ден - именно днес, 14-и април, той навършва 40-ет (ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, УИН БЪТЛЪР! БЛАГОДАРИМ ЗА ЧУДЕСНАТА МУЗИКА!!) – Бътлър сподели, че той и съпругата му/съучастник в бандата – Режин Шасан, „са писали музика през последните две години“.

„Всъщност, Arcade Fire от няколко месеца са в процес на запис на новия материал“, сподели още Бътлър. Записите са започнали с началото на пандемията от коронавирус.

„Изследвахме много текстови и музикални теми, които се усещат почти зловещо свързани с това, което се случва в момента. Всъщност дори имаме песен, наречена „Age of Anxiety“, написана преди година“, написа още Уин Бътлър. „Не е нужно да го казвам, но процесът стана интензивен, а работата върви по мед и масло…пак е предизвикателна, както винаги, и също с толкова много цел и посока“, допълни той.

Вокалистът на Arcade Fire написа, че „излива сърцето, душата и цялото си безценно време в музиката и записите“. Той допусна, че Arcade Fire могат да изпълнят част от новата музика в лайвстрийм в някакъв момент.

Базираният н Ню Орлиънс инди рокаджия се отнася към пандемията като към „криза, която може да промени генерално или да унищожи цели отрасли на музикалната индустрия“, но въпреки това е оптимист за бъдещето – „Вярвам, че само ще заздрави музиката като изкуство. Никога не съм я усещал по-съществена, духовна и незаменима…една църква, която живее в пространството между източника и твоите уши…Искам само да знаеш, скъпи читателю, че не си забравен“, пише още Уин Бътлър.

Arcade Fire издадоха последния си студиен албум „Everything Now“ през 2017-а година.

Ключови думи: