преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Трибютът за Chuck Schuldiner тази година е на 14-и декември

Столичният Live&Loud посреща музиканти и фенове на Death и Control Denied за традиционно честване на музикалното му наследство

Публикувано на 11 Октомври 2019
Трибютът за Chuck Schuldiner тази година е на 14-и декември

На 14-и декември 2019 в София ще се състои традиционният концерт-трибют в памет на Chuck Schuldiner. Тази година се навършват 18 години от смъртта на харизматичния и вдъхновяващ лидер, основател и символ на Death и Control Denied, а сцената на столичния клуб Live & Loud ще събере музиканти, които и до днес се вдъхновяват от музиката му.

Death са една от най-влиятелните групи в метъл музиката, пионери и движеща сила на дет метъла. Kогато на 13 декември 2001 г. Чък умира трагично от тумор на мозъка, за операцията на който не са събрани достатъчно средства, милиони фенове по света са разтърсени от загубата, а групата – се разпада. Tова не променя факта, че дет метълът е това, което е и днес, заради Chuck Schuldiner, който с присъщата си скромност и деликатност, често казва: „аз съм просто един човек от група, а Death е просто метъл банда“.

Очаквайте скоро и имената на групите, които са потвърдили участие в метъл празненството на 14 декември.

Билетите за трибют-концерта на 14 декември 2019 г. в клуб Live & Loud вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg и Bilet.bg. Събитието се организира от Projector Plus, които преди три години доведоха Death DTA в България.

Ключови думи: