преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Три вечери, посветени на Димитър Воев в София

Концерти и пърформанси ще покажат, че духът на бунта не умира

Публикувано на 17 Октомври 2012
Три вечери, посветени на Димитър Воев в София

На 26, 27 и 28 октомври в София ще се проведат три вечери, посветени на Димитър Воев. 20 години след физическата раздяла с него, от фондация 'Димитър Воев – Нова генерация' са подготвили концерти и пърформанси, "за да покажат че духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора."

Програмата стартира на Димитровден (26 октомври) с концерт в софийския клуб 'Три Уши'. На сцената ще излязат над 20 музиканти от Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур, The Barbarones, Цветя и жени, Жълти стъкла, Тодор Стоянов ( “Ambient Anarchist” ), Trendafil & Chugra и др.

Специален гост на вечерта ще е и Васил Гюров, който заедно с Димитър Воев през 1985 основа група КАЛЕ.

На следващия ден (27 октомври) в клуб *MIXTAPE 5* ще свирят Ревю, Милена Бенд, Клас, Трендафил и Чугра (Воцек и Чугра), Емил Вълев (Виолетов Генерал) , Мишо, Мони, Катя и Крис от Нова Генерация.

В събитието ще се включат и други имена, имали досег с идеите на Димитър Воев - Кольо Гилъна, Бичето и Babyface Clan, Gravity Co., БГ Бенд, Дони (Атлас ), Бойко (Атлас), Voyvoda, Пролетарии, Мъртви поети, LVG, Илияна Бешкова и Розенкварц експрес, Любо Малковски (Ер Малък ).

На 28 октомври в театър 'Сфумато' ще се представи третото издание на книгата на Воев - 'Поздрави от мен Боговете'.

Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт 'Нова Генерация и приятели' от 1992 г. с автори Енил Енчев и Иво Христов.

За музикалния съпровод на последната вечер от триадата, посветена на Воeв, ще се погрижат и Румен Спасов (китара) заедно с дуета Ша-Ша.

Ключови думи: