преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Tool разкриха защо не са издавали албум от осем години

Може да мине още известно време преди групата да издаде нов диск

Публикувано на 16 Юли 2014
Tool разкриха защо не са издавали албум от осем години

По-рано тази година се появиха слухове, че Tool най-сетне са започнали работа по нов албум. За съжаление се оказва, че това не е вярно, а може да се наложи феновете на групата да почакат още известно време.

 

В интервю за „Rolling Stone”, бандата реши да разкрие основната причина за дългото отсъствие.

Една група може да бъде забавена от десетки причини - от липса на креативна енергия, през лични проблеми и вътрешно напрежение... Tool обаче, са въвлечени в юридически кошмар – идиотска поредица от искове и контраискове, която се е превърнала в цирк.

 

Всичко тръгва от един инцидент, който включва приятел на китариста Адам Джоунс, който твърди, че е осигурил обложката на албум на групата и си „иска дължимото”. Вместо да помогне на групата, тяхната застрахователна компания се разграничава от тях и започва да съди Tool за „технически подробности” по случая. Tool завеждат контраиск. Седем години по-късно те водят същата правна война.

 

„Целият случай е много потискащ”, заяви барабанистът Дани Кери. „Лошото е, че наистина отнема много време. Ние остаряваме и приоритетите ни се променят, трудно е да поддържаш бандата в добър, солиден график, както трябва да бъде. Хората имат деца. Изскачат всякакви неща.”

 

Адам Джоунс добавя – „И струва милиони, милиони и милиони долари да се защитим. Феновете казват – „Ние искаме нов албум от Tool. Какво по дяволите става?”. А ти не искаш да въвличаш хората в своите проблеми, защото не биха ги разбрали.”

 

Случаят трябва да влезе в съда през януари. Tool са решени да оставят всичко това зад гърба си, но чувстват, че шансовете са срещу тях.

 

„Отиваме на съд и искаме да ги смажем”, заяви Джоунс. „Но всеки път, когато се приближим до старт на делото, то бива отложено, а ние губим пари и време, и това пресушава креативната ни енергия. Купихме си застрахователна полица, за да бъдем спокойни, а вместо това се оказа, че е било по-добре никога да не сме я имали, а да се справим с първоначалния иск...

Намирам за адски трудно да бъдеш креативен, когато има нещо ужасно, което постоянно те мъчи, забило се е между полукълбата на мозъка ти и ти пречи да спиш, влияе и върху отношенията ти с другите от бандата...Ние имаме толкова силна креативна свобода в тази група. Сякаш сме били на война. Излишно е. Просто е срамота.”

 

Все пак има светлина в края на тунела. Бандата възнамерява да запише нещо в следващите няколко месеца. Част от новия материал, който Tool мислят да запишат, описват като „тежък”, „с по-скоро метъл звучене” и пълен с „добри, разкървавяващи носовете рифове”.

Дани Кери каза още, че се е надявал групата да успее да запише нова музика още през миналата година.  „Все пак имаме голям прогрес. Направихме някои добри неща, особено през последния месец. Всички сме доста развълнувани от това.”

Ключови думи: