преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Тони Айоми от Black Sabbath се включи в кампания срещу самотата на раково болните

Той прекара известно време в кутия, в която изолираният не вижда навън

Публикувано на 28 Август 2015
Тони Айоми от Black Sabbath се включи в кампания срещу самотата на раково болните

Китаристът на Black Sabbath Тони Айоми участва в кампания, която цели да се привлече вниманието върху самотата, която изпитват много хора, които са диагностицирани с рак. Събитието се проведе в сряда в Бирмингам, Англия, а кампанията носи името „Not Alone”.

Айоми, както и други участници, прекараха известно време в изолационна кутия, която позволява на хората отвън да виждат вътре, но човекът отвътре не вижда навън.

Тя е създадена, за да пробуди чувство на изолация и самота, което много хора, болни от рак, изпитват след като им е поставена диагноза.

Тони Айоми сподели пред „Birmingham Mail” – „Когато имаш рак е ужасно, защото започваш да се изолираш, а можеш да се изолираш доста лесно. Някои хора се плашат и се заключват в тази кутия, не могат да направят нищо, защото е страшно. Така е, когато си диагностициран с нещо такова, това е наистина едно самотно време. Да говориш с някой, вероятно е най-добрата терапия, която можеш да получиш”.

Той сподели и личния си опит. Когато е станало ясно, че има рак (през 2012 година), той е изпаднал в шок – „...мислиш си само – „това е, имам го”. Когато си диагностициран с него, не мислиш за нищо друго, а само „Ще умра ли? Кога ще умра? Това е начинът, по който мислиш.”

Тони Айоми заяви, че записването на албума „13” му е помогнало, защото приятелите му са били наоколо. Така е успял да откъсне ума си от мисълта за болестта.

Що се отнася до настоящото му състояние, Айоми сподели пред BBC, че се чувства добре и гледа напред към предстоящата си работа в Лос Анджелис. Вероятно, по финалния албум на  Black Sabbath.

Ключови думи: