преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Тома Спространов подкара линейка без книжка заради „Кошмари“

Режисьор на видеото на група Гранулом е Бисер Велинов

Публикувано на 20 Януари 2016
Тома Спространов подкара линейка без книжка заради „Кошмари“

Получихме следното съобщение от мениджмънта на група Гранулом:

„Легендарният водещ Тома Спространов изпълнява ключова роля в новия проект на хеви метъл групата, подгрявала Motörhead – Гранулом.

Легендарният водещ за първи път застана зад волана, и то на линейка, без да е карал някога шофьорски курсове. Причината бе ключова, макар и епизодична роля, в новото видео „Кошмари“ на една от главните действащи групи на родната ни хеви метъл сцена – „Гранулом“. Тома Спространов е в приятелски отношения с бандата от години и мигновено се съгласил да стане част от новия им проект. Макар и само в един кадър зад волана, Тома Спространов изпълни мисията си на шофьор на линейка, с която, според шеговития сюжет, извозва до болницата китарист по сигнал на изтормозена от денонощното му свирене съседка. Целта е да премахнат оперативно „болния му мозък“, та да вземе да се кротне. Сюжетът по мелодичната нова песен „Кошмари“ продължава хумористичната нишка в клиповете на бандата, която се вижда в кавъра им на „Обещай ми любов“ на LZ. Там пък се разиграват перипетиите на ученическа любов в класна стая, а членовете на групата са облечени като пионерчета и чавдарчета. „Гранулом“ използват хумористичната визия отскоро и за сценичното си облекло по време на участия. Можем да ги видим , изпълнявайки тежък хеви метъл, в ученическа униформа от времето на комунизма или в оригиналните екипи на футболния отбор „Миньор“ - Перник.   „Кошмари“ е по текст и музика на китариста Данчо Йосифов и е поредният сингъл от предстоящия нов албум на бандата, след последната им тава „Тихо“. Режисьор на видеото е Бисер Веселинов. Клипът е продуциран и заснет от President studio.

Група „Гранулом“ навърши 20 години на сцена през 2015-та. Затова време бандата прави около 2000 участия, може да се похвали с 20 счупени инструмента и 10 пребивания на сцена, както с един куп неповторими изживявания, сред които подгряващи участия за концертите на Motorhead, Megadeth, Sodom, Grave Digger и други. Бандата е създадена през 1994 г. от китариста Данчо Йосифов. Първоначално Надя Валентинова се включва в групата като бас китаристка, но с течение на времето неповторимата и метъл бленда я превръща в емблематичен вокал на „Гранулом“. Певицата има в биографията си втора награда на “Златният Орфей”. Група “Гранулом” пък е носител на няколко престижни награди: за принос в българския хеви-метъл на името на Леа Иванова, първа награда на фестивала “Златен ключ” и други“.

Ключови думи: