преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Том Морело ще оглави концерти срещу Транс-тихоокеанското партньорство

Споразумението беше подписано по-рано през тази година

Публикувано на 16 Юни 2016
Том Морело ще оглави концерти срещу Транс-тихоокеанското партньорство

Том Морело е един от яростните противници на Транс-тихоокеанското партньорство. Споразумението беше подписано по-рано тази година, а Морело обяви, че ще оглави „национално въстание и концертно турне“ в протест срещу Транс-тихоокеанското партньорство.

Турнето, организирано от звукозаписния лейбъл на Морело Firebrand и организацията за защита на дигиталните права Fight For the Future, започва на 23 юли в Денвър, Колорадо с безплатен концерт в Summit Music Hall.

В изявление на сайта на Белия дом по отношение на споразумението се казва, че с „Транс-тихоокеанското партньорство можем да пренапишем правилата на търговията, от което да се възползва американската средна класа. Защото, ако не го направим, конкуренти, които не споделят нашите ценности, като Китай, ще излязат напред и ще запълнят това пространство“.

Fight for the Future обаче го описва като „една токсична сделка“, а Морело обяви – „На работещите хора по света им писна. Транс-тихоокеанското партньорство е нищо повече от превземане на нашата демокрация от страна на корпорациите. Ето защо хората се надигат, за да го спрат. Корпоративните лобисти се опитват да го прекарат тихичко през Конгреса, това означава, че е дошло време да вдигнем шум“.

Ключови думи: