преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

The Sisters of Mercy издават бокс сет от 4 плочи

„Floodland Era Vinyl Box Set” излиза на 25 септември

Публикувано на 08 Август 2015
The Sisters of Mercy издават бокс сет от 4 плочи

Първата фаза на The Sisters of Mercy приключва, когато бандата се разпада скоро след турнето по повод дебютния си албум „First and Last and Always” от 1985. Непоколебим, основателят и фронтмен на групата Andrew Eldritch продължава да прави музика с помощта на вярната си дръм машина Doktor Avalanche. The Sisters of Mercy се завръщат през 1987 по-силни от всякога с втори албум „Floodland” – още по-голям комерсиален и артистичен пробив.

По-рано тази година Rhino издадоха бокс сет с винили, посветен на  музиката, свързана с първия запис на бандата. Сега идва ред на нова колекция, която ще се концентрира около влиятелния втори студиен албум на The Sisters of Mercy и също така ще включва три 12-инчови сингъла от тази ера: „This Corrosion”, „Dominion” и „Lucretia My Reflection”.

Изданието „Floodland Era Vinyl Box Set” излиза на пазара на 25 септември. Сетът съдържа четири 180-грамови винила в красив калъф. В същия ден колекцията ще излезе и дигитално и всички песни в нея ще са налични за сваляне по отделно.

Второто превъплъщение на The Sisters – с участието на басистката Patricia Morrison от Gun Club и сега The Damned – изследва нови звукови средства във “Floodland”. Тонът все още е мрачен, но сега китарите дават място на клавишите и богатата оркестрация на продуцента  Jim Steinman (Meat Loaf) в парчета като “This Corrosion” и “Dominion/Mother Russia”. Когато албумът е издаден през ноември 1987, той влиза в топ 10 на британските класации.

Освен студийния албум, “Floodland Era Vinyl Box Set” включва и допълнителна музика, издадена от това време. Пример за това е 12-инчовата версия на първия сингъл “This Corrosion”. Версията включва различен микс на главното парче, заедно с Б страните “Torch” и “Colours”, които не са част от LP-то.

12-инчовата версия на втория сингъл “Dominion” също е част от бокс сета. Тя включва различен микс на “Dominion”, както и допълнителните парчета “Untitled,” “Sandstorm” и уникалния кавър на “Emma” на Hot Chocolate. Третият сингъл “Lucretia My Reflection” участва в колекцията с 9-минутната си 12-инчова версия от 1988, която съдържа Б-страната “Long Train”, оригинално записана през 1984. Новият бокс сет маркира дигиталния дебют на няколко от песните, включени в 12-инчовите сингли.

“Floodland Era Vinyl Box Set” на The Sisters of Mercy ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 

Ключови думи: