преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

The Beatles и The Rolling Stones издават ремастери на бек каталозите си

Изключителни колекции от класическите за рока албуми на британските култови групи The Beatles и Rolling Stones ще зарадват феновете съвсем скоро.

Публикувано на 08 Април 2009
The Beatles и The Rolling Stones издават ремастери на бек каталозите си
Изключителни колекции от класическите за рока албуми на британските култови групи The Beatles и Rolling Stones ще зарадват феновете съвсем скоро. Стоунс издават  14 ремастерирани албума - като се започне от «Sticky Fingers» (1971) и се стигне до последният им засега «A Bigger Bang». Преизданията ще бъдат пускани на пазара на 3 ,,порции" - от април до юли. Вече може да се купи първият комплект, който съдържа: «Sticky Fingers», «Goats Head Soup» (1973), «It's Only Rock 'N' Roll» (1974) и «Black And Blue» (1976). На 8 юни на пазара ще се появи и втората четворка «Some Girls» (1978), «Emotional Rescue» (1980), «Tattoo You» (1981) и «Undercover» (1983). Последната порция рок класика ще е факт през юли, а в нея са включени «Dirty Work» (1986), «Steel Wheels» (1989), «Voodoo Lounge» (1994), «Bridges To Babylon» (1997) и «A Bigger Bang» (2005).
The Beatles ще предложат нови копия на 13 от студийните си албуми, както и компилациите 'Past Masters'. Те ще се появят по музикалните магазини на 9 септември. В съобщението на студиата Abbey Road се казва, че техниците са работили по ремастерирането на албумите 4 години, за да осигурят високото качество на копията. Всеки стерео албум ще може да бъде закупен индивидуално или като част от бокс-сет.
Все още не е ясно дали ремастерираните копия ще бъдат достъпни и в дигитален формат. Миналияат месец синът на Джордж Харисън - Дани - заяви, че се обмисля създаването на специален The Beatles портал, където да се продава музиката на легендарната ливърпулска четворка. Ето и списъка на стерео албумите на The Beatles, които ще бъдат издадени на 9 септември:'Please Please Me'; 'With The Beatles'; 'A Hard Day's Night'; 'Beatles For Sale'; 'Help!'; 'Rubber Soul'; 'Revolver'; 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'; 'Magical Mystery Tour'; 'The Beatles'; 'Yellow Submarine'; 'Abbey Road'; 'Let It Be'; 'Past Masters'
Ключови думи: