преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Теодора Енчева и Венелин Петков гостуват в Голият Обяд

   На емблематичната за българската история дата 10 ноември, малко след 12 часа в "Голият Обяд" с Елена Розберг ще гостуват журналистите от bТV Теодора Енчева и Венелин Петков.

Публикувано на 10 Ноември 2009
Теодора Енчева и Венелин Петков гостуват в Голият Обяд
   На емблематичната за българската история дата 10 ноември, малко след 12 часа в "Голият Обяд" с Елена Розберг ще гостуват журналистите от bТV Теодора Енчева и Венелин Петков.

   Поводът е новият филм "Да имаш или да бъдеш", посветен на 20-годишнината от 10 ноември 1989г. Филмът дава старт на новия сезон на bTV Документите и ще бъде излъчен извънредно в праймтайма на bTV днес от 20:00 до 21:00 часа. Филмът е на репортера на bTV Теодора Енчева и оператора Добромир Иванов.  

   Теодора Енчева сподели: "Това са три истории на трима българи. Разказваме лични истории, защото преходът в България е личен. Много нелогично и несправедливо коментарите за тези 20 години бяха оставени на политиците. Всъщност в България трагедиите и радостите останаха лични, защото нямаше спойка между обществото и нацията. Те така и не се разбраха."  

   Продуцентът на рубриката  Венелин Петков акцентира на това, че филмът показва прехода през погледа на обикновения човек. Всички филми от рубриката "bTV Документите" следват този подход, за да може зрителите да се идентифицират с героите и да преживяват техните тревоги и радости, отбеляза той.  

   ,,Да имаш или да бъдеш" пречупва 20-те години на преход през личните истории на три основни персонажа, както и през техните субективни гледни точки за големите политически, икономически и социални промени, които оформиха битието на цяло поколение българи. По повод на предстоящото му излъчване по bTV много потребители споделиха на www.btv.bg своите спомени от първите години на демократичния преход. Въпреки трудностите, които повечето са преживели в своя бит, повечето коментари са положителни за промените, защото са донесли свобода и нови възможности. Има и коментари, които са подчертано носталгични към реда и дисциплината на отминалото време и в които потребителите признават, че след толкова години все още не могат да стъпят на краката си, потънали в кредити. 
Ключови думи: