преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Тази събота - акция ,,Том Сойер".

  Родни звезди, телевизионни лица и радиогласовете от най-свежите радиа ще боядисат 109 метра ограда на дома за изоставени бебета.

Публикувано на 30 Октомври 2008
Тази събота - акция ,,Том Сойер
  Родни звезди, телевизионни лица и радиогласовете от най-свежите радиа ще боядисат 109 метра ограда на дома за изоставени бебета.

  Фондация ,,За Нашите Деца", Нова телевизия, радио N-JOY, радио Z-Rock заедно с рок, поп изпълнители, рапъри, приятели и съмишленици, ще боядисат оградата на Дома за изоставени бебета "Св. София" в София. На територията на дома се намира и единственият Център за обществена подкрепа, който помага на родилки в риск и жени, които са на ръба на решението да изоставят бебетата си. До момента Центърът за обществена подкрепа, който е създаден от фондация "За Нашите Деца", е подкрепил 30 майки и техните бебета.
   
   С боядисването на оградата участниците в акцията застават символично зад нуждата от конкретни действия по отношение съдбата на бебетата в риск от изоставяне у нас. Статистиката е безжалостна: Всяка година над 1000 деца се отделят от родителите си и отиват в социални домове. Затова в момента България е ,,родител" на 8 019 деца, до 18 години. По тази причина мотото на кампанията е: "Стига приказки, нека направим нещо с двете си ръце"! и включва конкретни акции, които трите медии предприеха в рамките на тази година и ще продължат да осъществяват, подкрепяйки идея, че освен посочване на проблема и говоренето за него, трябва да се даде начало на действията по отношение съдбата на българските деца.

    Оградата на дома за изоставени бебета "Св. София" ще бъде боядисана в различни цветове, а четките ще хванат: екипите на радиата - Енджой, Z-Rock, Класик ФМ, Джаз ФМ, Нова телевизия, клуб "Строежа", "Една седмица в София", Спенс, Тома, Деница и Ясен от Мюзик Айдъл, група "Стрингс" , група П.И.Ф и др артисти на Вирджиния рекърдс.

     Повече информация за кампанията ,,Не ме изоставяй" можете да видите на www.detebg.org  

Ключови думи: