преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Таря Турунен идва!

  Екс вокалистката на финландските готик метъл идоли Nightwish, ангелският глас Таря Турунен, ще има концерт в България на 28 октомври 2008г.

Публикувано на 15 Юли 2008
Таря Турунен идва!
  Екс вокалистката на финландските готик метъл идоли Nightwish, ангелският глас Таря Турунен, ще има концерт в България на 28 октомври 2008г. Шоуто ще бъде в София, зала Универсиада и е организирано от София Мюзик Ентърпрайсис.
   Билетите ща бъдат на цени от 20лв. за първите 500 бройки, 25лв. на предварителна продажба, и 30лв. в деня на концерта. Продажбата на билети започва на 21 юли (понеделник), а местата за продажба са билетния център на НДК, на касите на Тикетпро България и онлайн на www.ticketpro.bg.
    
     Таря Сойле Сузана Турунен-Кабули Родена е на 17 август 1977 г. в Китее, Финландия. От съвсем ранна възраст посещава уроци по пиано, а по-късно изучва и флейта. Учила е класическо пеене и музикален театър в музикалната академия в Савонлина. На 18-годишна възраст се установява в град Куопио и започва да изучава църковно пеене в Академия Сибелиус в Хелзинки. Специализирала е и класическо пеене в консерваторията в Карлсруе, Германия. Певицата споделя, че през годините на нейната кариера най-силно вдъхновение черпи от творчеството на Селин Дион и Ане Софи фон Отер, а за любим композитор посочва Йоханес Брамс.

     През 1996 г. известният финландски композитор, музикант и продуцент Туомас Холопайнен - съученик на Таря от академията Сибелиус - я кани за участие в неговия нов музикален проект, Nightwish. Певицата се вписва отлично в музиката на групата и й придава специфично и оригинално звучене. Заедно издават 6 албума и правят две световни турнета - ,,From Wishes to Eternity" и ,,Once Upon a Tour". Работата с Nightwish се отразява отлично на вокалната техника на Таря Турунен - разликата в изпълненията от първия и последния албум е осезателна. Таря е вокал на групата в продължение на девет години и в края на 2005г. се оттегля, за да се отдаде на солови проекти и самостоятелна кариера. 
Ключови думи: