преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Със скулптури ще бъде почетена паметта на Принс, Леми и Дейвид Боуи на фестивала в Гластънбъри

Няколко музикални трибюта са планирани за починалите наскоро музикални легенди

Публикувано на 17 Юни 2016
Със скулптури ще бъде почетена паметта на Принс, Леми и Дейвид Боуи на фестивала в Гластънбъри

Организаторите на фестивала в Гластънбъри обявиха през май, че планират да почетат музикалните икони Принс, Дейвид Боуи и Леми Килмистър. Вече се появиха и някои детайли как ще стане това.

Освен изпълнения на голям оркестър в чест на Боуи и ди джей сет, с който ще се отпразнува музикалното наследство на Принс, ще бъдат издигнати три големи скулптури на територията на фестивала.

Съорганизаторът на фестивала Емили Ийвис обяви, че се е доверила на скулптора Джо Ръш. Той е създавал творби на изкуството за фестивала и в миналото, а сега е получил задача да изобрази всеки от музикантите така, че да улови неговата същина.

Ръш сподели как е подходил спрямо задачата. Той е създал огромна светкавица Ziggy Stardust над основната „Pyramid stage“, където ще свирят хедлайнери като Coldplay и Адел. В средата на светкавицата е поставено отворено око.

„Почувствах, че е важно да изобразя особеното око на Боуи, което беше много важна част от начина, по който той изглеждаше“, заяви Ръш пред „Гардиън“. „Но ми хареса и идеята за Боуи, които гледа отгоре целия фестивал. А ако ще имаме око върху пирамидата, то ще е окото на Боуи“.

Ключови думи: