преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Сърбите от Temple Of The Smoke с първи концерт в България

Събитието ще се състои на 31 юли (петък) в малката зала на Mixtape 5

Публикувано на 28 Юли 2015
Сърбите от Temple Of The Smoke с първи концерт в България

Сръбската банда Temple Of The Smoke ще направи концерт в София на 31 юли (петък) в малката зала на Mixtape 5.

Ето и съобщението от организаторите:

„Сръбски спейс-рок! Сигурно ще прозвучи съмнително на някои хора. Спокойно, съмнението е първа стъпка към просветление. И докато си го чакаш да те осени, защо да не вземеш да идеш на концерт и да послушаш малко сръбски спейс-рок? Уви, минус спейс кейковете, освен ако не изпечеш и донесеш за всички.

На 31 юли, петък, в малката зала на *Mixtape 5* ще кацне сръбският квартет рок-космонавти от Седмата галактика Temple Of The Smoke за съвместен лайв с изгряващите звезди на родния психеделичен небосклон Comasummer.

Храмерите на Пушека ще ни разходят до въпросната си родна галактика (тръпнем да видим къде е тя) в капсула от китарна и синтезаторна енергия с безотказен груув. Репертоарът им неусетно оплита седемдесетарския psychedelic и kraut rock с метъл, пост-рок и дори дъб. Да, за момент се чудиш откъде се е пръкнал в космоса roots dub, но после се сещаш, че в междугалактическите трипове със сигурност време за chill – бол. От създаването си през 2010, Temple Of The Smoke имат два дългосвирещи албума, които можеш да слушаш/купиш на техния bandcamp профил и в youtube. Братята сърби винаги са имали какво да покажат освен скарата и ракията.

Колкото до Comasummer, за година и половина откак ги има на бял свят, момчетата (и момиче на барабани) имат впечатляващо количество демо записи, включително студийното EP „Out Of The Sun”, които можеш да въртиш на техния soundcloud профил до насита. Имай предвид, че наситата може и да не дойде бързо. Comasummer са neo-psychedelic rock група от София, България. Музиката им е микс от 60's psych rock, garage rock и shoegaze.

Събитието започва в 21:45 срещу съвсем некосмичния вход от 10 лв. Ако пък предпочиташ да си купиш билет по рано то можеш да го направиш от мрежата на www.ticketlogic.bg“. 

Ключови думи: