преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Съпругата на Скот Уейлънд: „Той не взимаше наркотици от години”

Членове на The Wildabouts бяха арестувани заради притежание на кокаин

Публикувано на 05 Декември 2015
Съпругата на Скот Уейлънд: „Той не взимаше наркотици от години”

Съпругата на Скот Уейлънд, който почина на 48-годишна възраст, сподели пред TMZ.com, че той не е взимал наркотици преди да бъде открит мъртъв в четвъртък вечерта в тур автобуса си.

Джейми Уейлънд, която среща Скот през 2011 г. на снимачната площадка за видеото „I'll Be Home For Christmas” (един от синглите от соло албума на Скот „The Most Wonderful Time Of The Year”), обяви, че съпругът й не взима наркотици от години.

Сайтът TMZ.com твърди, че наркотици са открити в тур автобуса, но според Джейми, те не принадлежат на Скот. Тя добави, че е имало споразумение между фронтмена и неговата банда The Wildabouts да не взимат дрога.

StarTribune.com цитира разследващите, че малко количество кокаин е открито в спалнята на автобуса. Малко количество от същата субстанция е намерено и в частта от автобуса, която е обитавана от 47-годишния басист на The Wildabouts – Томи Блек. Той е арестуван за притежание на наркотици. Това е втора смърт в бандата за годината. През март почина китаристът Джереми Браун. Смъртта му се дължеше на интоксикация с множество наркотици и беше определена като инцидент.

 

Бившите колеги на Скот Уейлънд от Stone Temple Pilots –Дийн ДеЛео, Робърт ДеЛео и Ерик Кретц – излязоха със съобщение за смъртта на бившия си фронтмен.

„Драги Скот,

Позволи ни да започнем с благодарност за това, че сподели живота си с нас.

Заедно изработихме едно музикално наследство, което даде на толкова много хора щастие и страхотни спомени.

Спомените са много и дълбоки за нас. Ние знаем, че ти се бореше между доброто и лошото отново и отново. Това е, което те направи личността, която си.

Ти беше неописуемо надарен, Скот.

Част от тази дарба беше част от твоето проклятие.

С дълбока скръб за теб и твоето семейство, ние сме тъжни да видим, че си отиде.

С цялата ни любов и респект.

Ще ни липсваш, братко”

 

Другата бивша банда на Скот Уейлънд – Velvet Revolver (Слаш, Дъф Маккагън, Мат Соръм и Дейв Къшнър) също излязоха със съобщение след трагичната новина.

„Ние сме дълбоко натъжени да научим за загубата на нашия стар приятел и колега, Скот Уейлънд. Ние преживяхме добра порция живот със Скот. Дори и в най-мрачните времена, ние имахме надежда и любов за него. Неговата артистичност ще продължи да живее, в това няма съмнение.

Дълбоки съболезнования към неговите деца – Ноа и Луси.

Ние пътувахме по целия свят заедно на турне – бандата, жените, децата...израснахме като едно голямо семейство и това остава до ден днешен. Просто е твърде тъжно и брутално от всяка една перспектива.

Почивай в мир, Скот”

Ключови думи: