преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Съпругата на Крис Корнел излезе с изявление за смъртта му

Тя смята, че лекарства срещу тревожност са причината за самоубийството му

Публикувано на 19 Май 2017
Съпругата на Крис Корнел излезе с изявление за смъртта му

Вики Корнел, съпругата на покойния Крис Корнел, излезе с изявление за смъртта му в петък. Тя смята, че самоубийството му е в резултат на твърде голяма доза от неговите лекарства срещу тревожност.

„Смъртта на Крис е загуба, която бяга от думите и създаде една празнина в сърцето ми, която никога няма да бъде запълнена. Всички, които го познаваха, коментираха, че Крис беше един отдаден баща и съпруг. Той беше най-добрият ми приятел.

Неговият свят се въртеше около семейството му на първо място, а на второ място, разбира се, беше музиката. Той се прибра вкъщи за Деня на майката, за да прекара време със семейството ни. Отлетя в сряда, в деня на шоуто, след като прекара време с децата. Когато говорих с него преди шоуто, обсъждахме планове за ваканция покрай Memorial Day (Ден в памет на загиналите във войните) и други неща, които искаме да правим“, пише Вики Корнел. Тя допълва, че след концерта в сряда вечерта е забелязала промяна в поведението на съпруга си, когато са говорили по телефона след шоуто.

„Когато говорихме по телефона след концерта, забелязах, че той замазва думите, беше различен. Когато той ми каза, че е взел един или два „Ативан“-а повече, аз се свързах с хората от охраната и ги помолих да го проверяват. Станалото е необяснимо и се надявам, че следващите медицински доклади ще предоставят допълнителни детайли. Знам, че той обичаше децата ни и не би ги наранил умишлено, отнемайки живота си“, написа още Вики Корнел.

Кърк Пасич, представител на семейство Корнел, повтори опасенията на Вики Корнел, че по-голяма доза „Ативан“ е повлияла на умствените способности на Крис Корнел след шоуто в Детройт. Той подчерта също, че семейството на музиканта е „емоционално притеснено от заключенията, че той съзнателно и умишлено е отнел живота си“.

Представителят на семейство Корнел каза още, че „семейството вярва, че ако Крис е отнел живота си, той не е знаел какво върши, а лекарството или други субстанции са повлияли неговите действия“. Пасич допълни, че страничните ефекти на лекарството му срещу безпокойство и тревожност включват „параноидни или суисидни мисли, завалено говорене и нарушения в способността за преценка“. 

Ключови думи: