преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Светът на рока реагира на смъртта на Глен Фрай от Eagles

Той почина в понеделник на 67-годишна възраст

Публикувано на 19 Януари 2016
Светът на рока реагира на смъртта на Глен Фрай от Eagles

Китаристът и съвокалист на Eagles Глен Фрай почина на 67-годишна възраст в понеделник.

Смъртта му идва след битка с ревматичен артрит, остър язвен колит и пневмония, съобщи групата във Фейсбук.

Глен Фрай боледуваше и през миналата есен, когато Eagles отмениха концерт в Kennedy Center Honors, но смъртта му беше изненада и шок за феновете на бандата, както и за колегите му.

Множество рок музиканти реагираха с тъга и съжаление на тъжната новина, ядосани на смъртта, която в такъв кратък период прибра Скот Уейлънд, Леми Килмистър, Дейвид Бауи.

Дон Хенли, дългогодишен колега и приятел на Фрай (привлечен в бандата именно от последния, след като се запознали в нощния клуб „Трубадур” в Лос Анджелис), коментира смъртта му във Фейсбук:

„Той ми беше като брат, ние бяхме семейство, а като при повечето семейства, имаше и сътресения. Но връзката, която изградихме пред 45 години никога не се е късала, дори през тези 14 години, когато Eagles бяха разпуснати. Ние бяхме двама млади мъже, които бяха на път за Лос Анджелис с една и съща мечта – да оставят следа в музикалната индустрия. С постоянство, с дълбока любов към музиката, с нашия съюз с други велики музиканти и нашия мениджър – Ървинг Азоф – ние създадохме нещо, което устоя по-дълго, отколкото всеки би мечтал. Но Глен беше този, който започна всичко това. Той беше искрицата, човекът с плана. Той имаше енциклопедично познание за популярната музика и уникална работна етика. Той беше забавен, своеволен, непостоянен, щедър, дълбоко талантлив и деен.  Обичаше жена си и децата си повече от всичко. Всички сме в състояние на шок, отричане и дълбока тъга. Доведохме нашето двегодишно турне „History of the Eagles Tour” до триумфален край в края на юли, а сега него го няма. Не съм сигурен, че вярвам в съдбата, но знам, че пресичането на пътеките с Глен Люис Фрай през 1970 година промени живота ми завинаги, а в крайна сметка имаше ефект над живота на милиони хора по цялата планета.  Ще е много странно да продължа напред в един свят, в който него го няма. Но ще бъда благодарен, всеки ден, че той беше в живота ми. Почивай в мир, братко мой. Ти направи това, което беше излязъл да направиш, а след това и още.

Дон Хенли”

Майк Портной реагира с шок – „О, Боже мой!!! Стига вече!!! RIP Глен Фрай”. След това той добави, че не вярва, че са минали само 24 часа и той поства отново това - https://www.facebook.com/mikeportnoyofficial/posts/1147261668624807

Ники Сикс – „Благодаря ти за всички велики песни и мощни текстове...Иисусе, може ли жътварят да си вземе почивка за малко”

Дейв Наваро – „TheEagles ми помогнаха да оформя разбирането си за музика, докато напредвах. #RIPGlenn”

Франк Бело – „R.I.P. Глен Фрай...Толкова много невероятни таланти ни напускат”

Скот Иън – „О, човече. Глен Фрай. По дяволите. RIP...”

Себастиан Бах също реагира бурно – „Какво по дяволите?????????????????????????”, след което написа – „Кълна се в Бог, цялото това #DeathofRockNRoll ме кара да се чувствам като блъснат от камион. Искам просто да се свия на кълбо и да се правя, че не е истина”.

Винс Нийл – „Ужасна новина. Загубихме още една легенда.”

Зак Уайлд – „Бог да благослови Глен Фрай - 1948 - 2O16”

Глен Фрай, почивай в мир! Благодарим за музиката. 

Ключови думи: