преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Световна премиера на новия албум на Дейвид Гилмор „Rattle That Lock”

Албумът се издава в България от Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Публикувано на 18 Септември 2015
Световна премиера на новия албум на Дейвид Гилмор „Rattle That Lock”

Днес е световната премиера на новия студиен албум на Дейвид Гилмор „Rattle That Lock“, който се издава у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Албумът излиза в 4 различни формата на физически носител и в дигитална версия:  CD формат с твърди корици, винил (LP) издание, двойна делукс версия на CD & DVD и двойна делукс версия на CD & Blu-ray формат.

„Rattle That Lock“ e наличен в iTunes в дигитален формат и на физически носител в онлайн магазина musicmall.bg на този линк: http://musicmall.bg/product.php?id=2205

Дейвид Гилмор обяви четири концерта през 2016-та в Северна Америка, след 10-годишно отсъствие от сцената отвъд Атлантика. Турнето „David Gilmour Live 2016” ще се състои през март и април следващата година с концерти в Лос Анжелис, Торонто, Чикаго и Ню Йорк. „Live 2016” ще се първата сценична изява на Гилмор в Америка от 10 години, след турнето „On An Island”, състояло се през 2006-а година.

 

В момента (септември и октомври) тече европейската обиколка на артиста с концерти в Хърватия, Италия, Франция, Германия и Великобритания.

 

„Rattle That Lock” е четвъртият солов албум на Дейвид Гилмор, след последния студиен проект „On An Island”, излязъл през 2006-а година и достигнал първо място в британската класация за продажба на албуми. Основният текстописец в албума е съпругата на Гилмор - Поли Самсън. Албумът е копродуциран от Дейвид Гилмор и Фил Манзанера от Roxy Music.  Обложката на „Rattle That Lock” е създадена от Дейв Стансби от „Creative Corporation” с творчески директор Обри Пауъл за „Hipgnosis“.

 

„Rattle That Lock” съдържание:

1) 5 A.M (Gilmour)

2) Rattle That Lock (Gilmour/Samson/Boumendil)

3) Faces Of Stones (Gilmour)

4) A Boat Lies Waiting (Gilmour/Samson)

5) Dancing Right In Front Of Me (Gilmour)

6) In Any Tongue (Gilmour/Samson)

7) Beauty (Gilmour)

8) The Girl In The Yellow Dress (Gilmour/Samson)

9) Today (Gilmour/Samson)

10) And Then…..(Gilmour)

 

Пилотният едноименен сингъл от абума е „Rattle That Lock”. Песента започва с кратък джингъл, който звучи по железопътните гари във Франция. Дейвид Гилмор записва сам мелодията с помощта на iPhone, докато чака на гара Екс-ан-Прованс. Текстът, създаден от Поли Самсон е вдъхновен от Книга Втора от „Изгубеният свят“ на Джон Милтън.  В записите на песента участват още хорът „The Liberty“, както и певиците Мика Парис и Луиз Маршал.

Вторият официален сингъл от проекта е песента „Faces Of Stone”, който направи премиера в ефира на радио BBC Radio 2.

Ключови думи: