преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Свалят "Фрактура" от ефира на телевизия ММ!

За наше огромно съжаление, предаването "Фрактура" ще бъде свалено от телевизия ММ.

Публикувано на 22 Декември 2008
Свалят
За наше огромно съжаление, предаването "Фрактура" ще бъде свалено от телевизия ММ.

Водещият Васко Катинчаров разпространи в медиите прощално изявление:

"Скъпи зрители на телевизия ММ,

Точно десет години и половина след старта на предаването за рок музика Фрактура то преустановява излъчването си в ефира на телевизия ММ. Поради новите виждания на собствениците на медията абсолютно всички предавания по ММ ще бъдат свалени от екран на 31 декември и през 2009 година ще върви само 24-часов музикален плейлист.

Аз и моите колеги сме давали най-доброто, на което сме способни, защото за нас ММ винаги е била една идея, която твърдо сме отстоявали през всичките тези години. Воденото от мен предаване Фрактура беше безпристрастно и съм се старал то да отразява обективно целия рок живот в България през последните 10 години. Множество рок уикенди, тематични месечни метъл нощи и 546 издания на Фрактура доказаха, че рок феновете в България имат нужда от своето телевизионно рок предаване.

ММ беше медията, която ми предостави възможността да дам ефир на хората с различно мнение, докато много други се преструваха, че тези хора не съществуват. Най-тъжното не е, че аз и колегите ми оставаме без работа, а че Идеята, която беше ММ, се превърна в нещо друго. Телевизията беше неизменна част от развитието на българската музика и сега потърпевши ще бъдат предимно рок и алтернативните групи и изпълнители, които няма да намират това поле за изява, което Фрактура им гарантираше.
Благодаря най-вече на вас - зрителите, за това че давахте стимул на мен и моя екип да правим това предаване. Благодаря на групите, промоутърите, колегите си и на хората, които по един или друг начин подкрепяха Фрактура през тези десет години и половина. Искрено се надявам съвсем скоро отново да се видим с вас някъде в телевизионния ефир.

С уважение:
Васко Катинчаров"

В последното издание на предаването "Фрактура" ще има премиера на новия клип на MACHINE HEAD, като самата песен е кавър на IRON MAIDEN. 

Акцентът в шоуто ще падне върху три концертни изпълнения на RAGE AGAINST THE MACHINE. 

Специални гости в студиото ще бъдат уебмастерът на метъл-портала www.katehizis.com, промоутърите от ART BG за предстоящите концерти на SODOM, GRAVEDIGGER и LORDI и мениджъра на столичния The Club. Освен това ще бъде излъчен кратък документален филм за българската група FYELD и ще бъдат повторени интервютата с кмета на Каварна Цонко Цонев и филма за METALLICA, в който музикантите представят обстойно последния си албум. 
 
В предаването ще присъстват и клипове и концертни материали на TRIVIUM, MOTORHEAD, FIVE FINGER DEATH PUNCH, Bryan "Head" Welch, U.D.O. и много други. 

Предаването ФРАКТУРА се излъчва по ММ в неделя от 22:00 ч.

В неделя срещу понеделник ще бъде и последната тематична рок нощ в ефира на телевизия ММ. Този път тя ще бъде изцяло посветена на най-емблематичните рок балади от последните 30 години. Началото на нощта ще бъде поставено точно в 00:00 ч. и ще продължи до 06:00 сутринта. В "ROCK BALLADS NIGHT" зрителите на ММ ще видят разтапящи сърцето песни на AEROSMITH, METALLICA, DEF LEPPARD, NAZARETH, KISS, GUNS 'N' ROSES, BON JOVI и много други. 22-рата рок нощ отново е организирана от водещият на "Фрактура" Васко Катинчаров, който по този начин затваря последната страница от едно цяло десетилетие хубава рок музика по ММ !!
Ключови думи: