преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Стийв Джоунс от Sex Pistols издава автобиографията „Lonely Boy”

Книгата ще се появи на пазара във Великобритания през ноември

Публикувано на 25 Май 2016
Стийв Джоунс от Sex Pistols издава автобиографията „Lonely Boy”

Sex Pistols са една от най-влиятелните пънк банди за всички времена. Техният единствен студиен албум „Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols” е издаден през 1977 година, но е с почти митологичен статут до наши дни. Почти четири десетилетия след появата на един от дефиниращите пънка албуми, китаристът на бандата Стийв Джоунс ще издаде автобиографията си „Lonely Boy”.

Книгата ще излезе във Великобритания през ноември, а в САЩ на 10 януари.

Стийв Джоунс си сътрудничи с журналиста Бен Томпсън за написването на автобиографията.

Ето и част от описанието на „Lonely Boy” - „Модерната дикенсова история на Стийв започва по улиците в Хамърсмит и Шепърдс Буш, Западен Лондон, където едно самотно, пренебрегвано момче се препитава с хитрости и дребни кражби, когато получава цел и посока от глем арт рока на Дейвид Боуи и Roxy Music, за да стане един от първата генерация улични пънкари, взети под крилото на Малкълм Макларън и Вивиън Уестууд...

За първи път Стийв описва тъгата си от това, че никога не е познавал баща си, пренебрежението и малтретирането от страна на втория си баща, за първи път разказва как интереса му към музиката и модата са го спасили от потенциалния живот на престъпник из центрове за задържане и затвори”.

След като напуска Sex Pistols, Стийв Джоунс свири в още няколко групи, издава два соло албума, участва във филми и работи като радио Ди Джей. В момента той е водещ на предаването „Jonesy’s Jukebox” в радио KLOS в Лос Анджелис.

Ключови думи: