преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Становище на София Мюзик Ентърпрайсис за концерта на Пол Гилбърт.

Организаторите на концерта на Пол Гилбърт, София Мюзик Ентърпрайсис, разпространиха официално изявление за концерта:   "Един от най-техничните китарни виртуози на всички времена - Пол Гилбърт - направи забележителен концерт на 18 октомври в Панаирна палата 2 в Пловдив.

Публикувано на 22 Октомври 2008
Становище на София Мюзик Ентърпрайсис за концерта на Пол Гилбърт.
Организаторите на концерта на Пол Гилбърт, София Мюзик Ентърпрайсис, разпространиха официално изявление за концерта:

  "Един от най-техничните китарни виртуози на всички времена - Пол Гилбърт - направи забележителен концерт на 18 октомври в Панаирна палата 2 в Пловдив. Концертът беше организиран от Община Пловдив и София Мюзик Ентърпрайсис и се проведе в рамките на Есенен Салон на Изкуствата 2008 - Фестивал на китарата.
   Концертът започна в 21:25ч - съвсем навреме, за разлика от масовото впечатление, че артистът е закъснял с повече от час. По график участието на Пол Гилбърт трябваше да започне точно в 21:30ч., а преди това беше планирано той да изнесе урок - майсторски клас. Забавянето се получи заради българските участници във фестивала - Веселин Койчев, Иван Лечев и Цветан Недялков, които трябваше да бъдат на сцената в 20:00ч. ,,Акустично трио" по свое желание отказаха участието си под предтекста, че ,,няма да се качат на сцената, когато някой им нареди, а когато те поискат".  В медиите се появиха изявления на Иван Лечев, че ,,групата не попълва дупки" и че са се почувствали обидени от наложеното от ситуацията изчакване.
    Никой от страна на организаторите не е подценил музикантските възможности или авторитета на българските изпълнители. Просто при всички случаи приоритет за репетиции и саунд-чек има гостуващият изпълнител, а съпорт групите би трябвало да се съобразят с неговия график. Действително, саунд-чекът за българската група беше предвиден да се случи от 17 до 19ч., но поради забавяне на артиста и техниката на българо-румънската граница, този час беше променен на 11ч. Всички технически екипи, осигуряващи концерта, както и организаторите, бяха готови с построяването на цялата сцена и апаратура точно в 10:30ч. Българската група ,,Акустично трио" отказа предложения час за саунд-чек с мотива, че ,,организаторите ги разиграват". Още повече, че те имаха на разположение и целия следобед до 16ч. за саунд-чек и отново не намериха подходящо време за това.

Становището на София Мюзик Ентърпрайсис за създалата се ситуация е следното:

1.    Музикантите от ,,Акустично трио" са решили, че е под достойнството им някаква си чуждестранна звезда да определя техния график, защото е всеизвестно, че българските музиканти са най-големите звезди
2.    Триото просто обича да си поспива до късно и този ранен час за саунд-чек ги е напрегнал
3.    Вероятно българските музиканти са се изплашили от мощта и класата на Пол Гилбърт  и са решили да не се излагат - нещо, което последвалият смазващ концерт доказа.

Билетите, закупени за този концерт, както вече съобщихме, ще важат без заверка за евентуален бъдещ концерт на триото. Желаем им успех! Тогава няма да го има Пол Гилбърт да им пречи..."
Ключови думи: