преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Стана ясен списъкът с групите за трибюта на Chuck Schuldiner

Събитието ще се проведе на 13 декември в клуб Live & Loud

Публикувано на 07 Декември 2015
Стана ясен списъкът с групите за трибюта на Chuck Schuldiner

Стана ясен окончателният списък с групите за трибюта за Chuck Schuldiner на 13 декември в клуб Live & Loud.

На 13 декември 2015 г. в столичния клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) ще се състои традиционният трибют за великия Chuck Schuldiner, легендарния китарист на DEATH и CONTROL DENIED, починал на този ден през 2001 г.

Новите групи в афиша на събитието са: HELLRIDER, DISTORTED REALITY и сборната формация DEATH DISCIPLES.

Другите банди вече потвърдили участие на трибют концерта са: WOMB OF MAGGOTS от Гърция, както и българските банди HYPERBOREA, ABADDON и CUPOLA.  

Концертът ще започне в 18:30 ч., а вратите на клуба отварят в 18:00 ч. Билетите за вход ще струват 10 лева и ще се продават само в деня на събитието на входа на Live&Loud.

Организаторите предоставиха и информация за участниците:

„DEATH DISCIPLES е сборна формация, събрала се специално с цел да изпълнява песни на DEATH. В състава й се открояват имена като: Пандата (PAST REDEMPTION, DEGRADAT) – вокали, китари; Иво – китари, Никола (VOKYL, REVIVAL) – китари; Стефан (PAST REDEMPTION) – бас; Благо (ПРОКАЗА, MIZERERE, COPROSTASIS, EUFOBIA) – барабани; както и Явор (VOKYL, KHANЪ, DEMENZIA), който е китарист.

DISTORTED REALITY са софийски Death Metal ветерани, разтърсвали сцената през 90-те, участвали на фестивали и концерти като Death Metal Fest в Бургас (1996), Storms in DreamSSilence (1997), The Escape (1998), The Other Side в Приморско (1999), Анти СПИН в Благоевград (1999) и др. В началото на 2000 г. групата се разпада, но част от членовете й продължават да свирят с други банди и проекти. През 2014 г. бандата получава своето второ раждане, като членовете й се заемат да възстановят старите парчета, но и не крият своите намерения да създадат нови. Възроденият състав включва басиста Ивайло Андреев, китариста Бойко Илиев, барабаниста Васил Иванов и фронтмена Гияс Гулиев. На трибюта за Chuck Schuldiner ще бъде представено и новото попълнение: Сашко Мойсов - соло-китара, идеолог на македонската Death Metal група GOLGOTHA.

Стартирали през 2008 г. в родния Бургас, днес HELLRIDER концертират активно в цялата страна, причинявайки регулярно синини по крайниците и болки в шийните прешлени.  Творчеството на групата е базирано върху наследството на стария Speed/Thrash Metal със забежки към по-крайните музикални жанрове. Описано с три думи: бързо, тежко и зло! Тази година момчетата имаха честта да открият фестивала Autumn Souls Of Sofia 2015 и да бъдат съпорт на официалното представяне на новия албум на бургаската легенда THE REVENGE PROJECT в София преди десетина дни, където показаха своята мощ и енергия.

В знак на съпричастност към нашите приятели от Румъния, които бяха тежко засегнати от трагедията в Colectiv, на щанда с мърчъндайз на бандите ще поставим кутия за дарения, в която всеки ще има възможност да помогне с каквато сума прецени.

Събитието се гордее и с още една благотворителна инициатива – част от приходите от билетите ще внесем по сметка за онкоболни в България.

 

По-долу ще намерите информация и за по-рано обявените банди.

WOMB OF MAGGOTS идват от Атина.

Това няма да е първи концерт в България на момчетата от WOMB OF MAGGOTS. Те са свирили тук няколко пъти – във времето, когато носеха името Inactive Messiah, което приеха малко след като подписаха с несъществуващия вече култов лейбъл Black Lotus Records. И така от 2004 г. вече нямаше WOMB OF MAGGOTS. Наскоро обаче след големи рокади в състава на това, което беше приело формата на INACTIVE MESSIAH, основателят на групата Lefteris Christou и оригиналният вокалист Mineiro съживиха WOM като събраха нови музиканти под шапката WOMB OF MAGGOTS. Не само името, но и стилът на групата претърпя промени. Към днешна дата той е брутален дет метъл. Интересен факт е, че групата получи едно от първите изобщо ревюта на своето едноименно демо от 2001 г. в легендарното родно списание за екстремен метъл XAOC. Lefteris и Mineiro са свирили у нас май ще се съберат вече четири пъти – с KRISIUN и INCANTATION през 2007 г.; през 2009 г. със SEPTICFLESH и W.E.B. и др. на "BloodFest II" и дори помнят концерта си в О!Шипка преди около десет години, и винаги се връщат тук с кеф. Миналата година WOMB OF MAGGOTS пометоха сцената на летния театър в Бургас, където свириха на третото издание на фестивала Sea Of Black. Направиха го заедно с фенове, които поканиха да се качат при тях за здрав мош пит… В началото на 2015 г. WOM изкараха демо с четири песни.

Името на група ABADDON е познато на феновете от Death Metal Bulgarian Fans Free Compilation, където бе включена. ABADDON издадоха своя дебютен едноименен албум в края на месец октомври. Бандата съществува от 1999 г., но едва през 2015 г. е готова да се покаже на света. Дискът – в диджипак формат прави впечатление с доброто си оформление, а песните, включени в него с еклектичността на влиянията, които са попили в звученето си. Иначе момчетата определят стила си като Atomospheric Death Metal. След като преди около месец феновете в Бургас и Варна успяха да видят бандата на концерти там, организирани по повод излизането на албума, през декември ABADDON ще се борят и за вниманието на публиката в София.

В края на 2015 г. CUPOLA отбелязаха десетата си годишнина, издавайки втория си студиен албум „Pandaemonium“, наследил “Mistaken by Design” (2007). Тази есен бе белязана от активна концертна дейност на софиянците, които направиха силен сет на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2015 и в момента предприемат турне из страната, на което представят на живо новото си издание. Актуалният състав на бандата е:  Михаил Сергеев (китара, вокали), Румен Тончев (клавишни), Симеон Манолов, (бас китара), Ангел Сергеев (барабани), Васил Гочев (китара) и Данчо Иванов (вокали).

Близо две десетилетия HYPERBOREA е една от най-обичаните български Death Metal банди. С няколко албума и множество концерти в страната и чужбина, те здраво са стъпили на сцената. Днешният им състав е: Кирил Кирилов (вокали), Йордан Кънчев (китари), Андрей Андронов (китари), Владимир Иванов (бас) и Антонис Трочопулос (барабани).

Очаквайте още информация!“

Ключови думи: