преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Спечели билет за концерта на Asia!

     Прог-рок легендите Asia ще започнат европейското си турне с концерт на 22 март в Зала 1 на НДК.

Публикувано на 03 Март 2009
Спечели билет за концерта на Asia!
     Прог-рок легендите Asia ще започнат европейското си турне с концерт на 22 март в Зала 1 на НДК. Сега и вие може да сте там, благодарение на Z-Rock!

     Играта започва в сряда (4 март). За да се включите в жребия, изпратете SMS на кратък номер 2250, с първа дума IGRA и текст Asia.

    Билетът - по един на ден - ще бъде теглен чрез жребий, точно в 17:30ч.

    Очаквайте и други страхотни събития, свързани с Asia, в ефира на рок радиото на България!

   Asia идват у нас в оригиналния си състав, а именно:

   Джон Уетън (роден на 12 юни 1949)- вокали, бас, китари - от късните 1960 е член на прогресив рок банди като Mogul Thrash, Family, King Crimson, Roxy Music/Bryan Ferry band, Uriah Heep, UK и Wishbone Ash.

    Джоф Даунс (роден на 25 август 1952) - кийборд - свирил с групите Yes и The Buggles.

   Стивън Джеймс Хауи ( роден на 8 април 1947) - китари - свирил с прогресив иконите Yes, като идва на мястото на Питър Банкс през 1970, както и с The Syndicats, Bodast, Tomorrow, плюс има и над 10 солови албума.

    Карл Палмър ( роден на 20 март 1950) - барабани, перкусии - един от най-уважаваните и влиятелни рок барабанисти за всички времена,  ветеран от банди като Crazy World of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson, Lake & Palmer. Работил е също и с Майк Олдфийлд.


    През 1981 Хауи (от Yes), Джон Уетън (от King Crimson), Карл Палмър (от Emerson, Lake and Palmer) и Джоф Даунс ( от The Buggles) се събират в супер групата Asia.

    През 1982 дебютният и едноименен албум на Asia продава няколко милиона копия, носи световна слава на и без друго известните рокаджии и става албум номер 1 на годината според списание Billboard.

    Asia идват у нас по покана на Болкан Ентертеймент и Z-Rock. Прогресив рок иконите стартират евро тура си с датата в София. На своя първи концерт в България те ще представят на родната публика своя последен албум Phoenix, както и ще забият някои вечни класики от репертоара не само на Asia, но и от тези на Yes, King Crimson, The Buggles и Emerson, Lake & Palmer!

Ключови думи: