преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Soundgarden ще са без Мат Камерън на турне

Барабанистът на наскоро събралите се гръндж легенди ще свири с Pearl Jam през следващата година

Публикувано на 19 Ноември 2013
Soundgarden ще са без Мат Камерън на турне

Барабанистът на Soundgarden Мат Камерън се оттегля временно от бандата.  Той има ангажименти с други гръндж икони - Pearl Jam.

Камерън няма да вземе участие в концертите на Soundgarden през 2014 година, а в съобщение на сайта на групата той написа:

 

„През 2014 ще се оттегля от турнето на Soundgarden, за да бъда с моите приятели от Pearl Jam по време на промоцията на новия им албум „Lightning Bolt” и заради желанието си да имам повече време вкъщи със семейството си. Опитвам се да балансирам между всички предизвикателства в моята невероятна музикална кариера. И смятам, че ситуацията е временна. Аз все още съм активен член на Soundgarden”, увери той.

 

Камерън добави, че помага на колегите си от Soundgarden да намерят перфектния му заместник за предстоящите дати от турнето на Soundgarden през 2014. В плановете на бандата влизат участия на фестивала Lollapalooza в Чили, Аржентина и Бразилия през пролетта, както и вече потвърдени концерти в Германия през юни. На 26 ноември ще бъдат преиздадени първите записи на Soundgarden. Изданието включва първото им дебютно EP „Screaming Life”, няколко парчета от „Fopp“ като бонус, както и няколко заглaвия от „Sub Pop 200”, всички, датиращи от късните години на 80-те. Последният албум на бандата е „King Animal” от 2012 година, който е и първи с напълно нов материал за последните 16 години, както и първи запис след обединението им през 2010.

Ключови думи: