преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Словенците Elvis Jackson ще свирят в София и Пловдив!

    Една от най-интересните съвременни групи на Словения ще посети България през Март.

Публикувано на 18 Февруари 2009
Словенците Elvis Jackson ще свирят в София и Пловдив!
    Една от най-интересните съвременни групи на Словения ще посети България през Март. Това са маниаците от Elvis Jackson , които обикалят Балканите по случай промотирането на техния нов албум "Against the Gravity". Групата е популярна в централната част на Европа, но у нас ще бъде за първи път. Elvis Jackson смесват пънк, рок, ска и реге и стилово най-много се доближава до Sublime.

    Словенците идват насам по покана на Строежа и Lazy Days Agency, а техните два концерта ще се осъществят със съдействието и домакинството на други два популярни клуба. Първият лайв ще се състои на 7-ми Март (Събота) в Петното в Пловдив, а на 9-ти Март (Понеделник) събитието е в София - в познатия клуб "Алкохол". Билетите ще бъдат разпространявани в мрежата на Ticketstream.bg, както и на място в клубовете на цена от 12 лв.


   Elvis Jackson са една доста специална рок група, която през последните 10 години е развила собствени стил, който вече включва ска, пънк, хардкор, реге и метъл (Bad Brains, Slayer, Sublime, Beatsteaks, RKL и други). От банда, формирана в края на 1997, която прави репетиция едва 2 дни преди първия им концерт, Elvis Jackson са се превърнали в сплотен колектив от ветерани-музиканти, известни с концертите си на живо и позитивното си излъчване. David Kovšca - Buda (вокали), Boštjan Beltram - Berto (китара), Erik Makuc - Slavc (бас) and Marko Soršak - Soki (барабани) имат зад гърба си 10 години усилена работа и турнета в Европа, но освен това решават да отидат още по-далеч с издаването на новия си албум "Against the Gravity".

    14-те песни за техния нов албум "Against the Gravity" са записани през 2008, заедно с продуцента Бил Гулд (Faith No More, Brujeria, Beatsteaks, Kultur Shock) в студио RSL в Словения. Mиксират парчетата си в радио Star Studios в САЩ, а с това там се заема Рич Велтроп (Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Ozzy with South Park, Spinal Tap, David Coverdale, 311, Buddy Guy, L.A. Guns и Toto), а Джон Куниберти (Aerosmith, Dave Matthews, The Grateful Dead, Tracy Chapman, Dead Kennedys, Joe Satirani) работи по детайлите. Песните им са многопластови, енергични и динамично-игриви, като в същото време са мелодични. Албумът "Against The Gravity" предлага сила и разнообразие; някои от песните всъщност дори биха могли да звучат и по комерсиалните радиостанции. Текстовете често са социално-критични или изпълнени с емоции, провокирани от средата.

     Първите им два албума са били забранени в Словения и бившите югославски републики, но пък третия си албум "Summer Edition"  Elvis Jackson издават с помощта на немския лейбъл Grover Records и по този начин стават известни в Германия, Австрия, Швейцария и Холандия. Съвместно Rude Rec. от Италия, те пробиват в Италия, Испания и дори Япония. През това време бандата не спира да свири в клубове и най-различни зали в цяла Европа -  хиляди километри през Италия, Австрия, Германия, Швейария, Португалия, Испания, Хърватска, Франция, Холандия, Белгия, Словакия, Сърбия, Босна и Херцеговина. Групата е изнесла над 600 концерта, които са затвърдили позициите им в родната им Словения, но освен това успяват и да излязат от границите на собствената си държава. Трябва, разбира се, да се спомене, че са свирили с големи групи като Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P and No Fx.
Ключови думи: