преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Slayer сменят Дейв Ломбардо за предстоящото си турне

Барабанистът алармира за финансови разногласия в бандата

Публикувано на 22 Февруари 2013
Slayer сменят Дейв Ломбардо за предстоящото си турне

Един от основателите на Slayer и култов барабанист - Дейв Ломбардо - обяви във Facebook, че няма да бъде част от предстоящото турне на групата в Австралия. Като причина барабанистът посочи финансовата политика на бандата и съмненията си, че музикантите получават едва 10 процента от постъпленията от турнета.

Ломбардо обясни, че заедно с Том Арая са наели одитори, които да проверят какво се случва, но им бил отказан достъп до информация и документи, свързани със счетоводството на Slayer. Ето част от постинга на Ломбардо в социалната мрежа:


"Искам всички вие да научите истината - в края на деня на 14 февруари бях уведомен, че няма да свиря на барабани по време на турнето в Австралия. Натъжен съм и честно казано съм шокиран от ситуацията.

Миналата година открих, че 90 % от приходите на Slayer от турнета се приспадат като разходи, включително хонорари, изплащани на мениджмънта, които струват на групата милиони долари. Остатъкът от 10 % или по-малко се разделя между нас четиримата. По мое мнение това не е правилният начин да се управлява бизнесът на една група. Опитах да поправя нередностите и казах на колегите си. Заедно с Том наехме одитори, за да открием какво се случва, но ни беше отказан достъп до нужната информация и документи.


На Коледа и Нова Година осъзнах, че съм обикалял света на турне през цялата 2012 година, без да получа пари (освен малък аванс), нямах и подробен финансов отчет за цялата година, в която съм лял пот и кръв. Отгоре на всичко ми казаха, че няма да получа пари, докато не подпиша дълъг договор, който не ми даваше никаква сигурна информация за сумите, които ще бъдат приспадани от приходите ни, нито за бюджета и сметките ни. Също така (договорът) ми забраняваше да давам интервюта или да правя изявления относно групата, реално ми запушваше устата.

Миналия понеделник се събрахме с Кери и Том, за да репетираме за Австралия и им предложих нов бизнес модел, който според мен защитава най-добре интересите на Slayer, за да можем да правим това, което правим най-добре... да свирим за феновете.


Кери категорично каза, че не се интересува от промени, и че ако искам да споря, ще си намери друг барабанист. В четвъртък дойдох на репетиция в 1 следобед, както бяхме планирали, но Кери не дойде. В 6:24 следобед получих имейл от адвокатите ни, в който се казва, че съм бил заменен за концертите в Австралия."

Съобщението на Ломбардо завършва с надеждата, че групата все пак ще намери решение на разногласията и отново ще бъде в пълния си състав, такъв, какъвто го очакват феновете.

Междувременно стана ясно, че Slayer ще свирят с Джон Дети на австралийското си турне.

Ключови думи: