преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Слаш, Леми, Кери Кинг, Джо Сатриани и Зак Уайлд в документалния „Father Of Loud“

Вече се появи и първи трейлър към рок филма

Публикувано на 29 Октомври 2015
Слаш, Леми, Кери Кинг, Джо Сатриани и Зак Уайлд в документалния „Father Of Loud“

Появи се първи видео трейлър към предстоящия рок документален филм „Father Of Loud“.

„Усилвателят Marshall е един от най-разпознаваемите в света. Известен е с дълбокия си, „скърцащ“ звук. Заедно с най-великите китарни майстори в света опитваме да разберем как Marshall е променил техния звук и техния възглед за рокендрола“, пишат авторите на филма.

Легенди като Били Ф. Гибънс от ZZ Top, Слаш, Джо Бонамаса, Леми Килмистър, Кери Кинг, Джо Сатриани, Джеймс Линч, Зак Уайлд, Лизи Хейл и много други ни превеждат през исторята на Marshall.

Джим Маршал влиза в историята като „бащата на шума“ и човекът, отговорен за „звука на рока“. Той е роден в Лондон на 29 юли 1923 година. През 1960-та той отваря магазин за барабани, който скоро става популярен сред местните рок банди. „Всички барабанисти водеха групата със себе си, така се запознах с китаристи като Пийт Таунсенд и Ричи Блекмор“, споделя Джим, който почина през 2012 година. Джим Маршал скоро разбира, че китаристите търсят звук, който не може да им бъде предоставен от усилвателите, които към този момент са на разположение. След пет опита, първият Marshall е направен през септември 1962 година.

Той носи името „JTM45“ – Джим и Тери Маршал (Тери е синът на Джим). Двайсет и три усилвателя са поръчани в деня на представянето му. Останалото е история…

Ключови думи: