преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Senser готови с новия си албум!

  Британците Senser, които наскоро гостуваха за първи път в България наред със Soulfly, са готови със своя нов албум, наречен ,,How to do battle".

Публикувано на 24 Април 2009
Senser готови с новия си албум!
  Британците Senser, които наскоро гостуваха за първи път в България наред със Soulfly, са готови със своя нов албум, наречен ,,How to do battle". Той ще се излезе официално през лятото на тази година.  

  Първите 500 копия от ,,How to do battle" ще се появят в специална номерирана лимитирана серия, като подробности за начина на поръчка ще бъдат обявени скоро в официалния сайт на Senser. Новият албум идва след пет годишна пауза. Съдържа тринадесет парчета, а пилотния сингъл "End Of The World Show", може да бъде слушан в MySpace профила на Senser, а също така е предоставен за свободен даунлоуд в сайта на компанията Imprint Music - http://www.imprintmusic.co.uk/.

  Senser подготвят и още един сингъл, който ще бъде достъпен за свободно сваляне. Това е песента ,,Resistance Now", която също така ще се появи на винил - отново в лимитиран тираж. За момента парчето е достъпно за прослушване в MySpace - http://www.myspace.com/senserband ! 

  Семпъл от още един нов трак на Senser - ,,So Refined" - бе включен в новия албум на Prodigy "Invaders Must Die" в парчето ,,Run With The Wolves". 

  Очаквано албумът ,,How to do battle" ще бъде съпроводен с турне в Европа и Обединеното Кралство, както и с фестивални участия през лятото и есента на 2009 г. Твърде вероятно е България да бъде част от дестинациите, като този път шоуто на Senser ще бъде самостоятелно. 

  От 1989 г. Senser създават уникална смесица от рок, метъл, хип-хоп и алтернативна електроника. Стават известни с политическите си текстове и страхотно лайв звучене, които им осигуряват хедлайнерски позиции на повечето големи фестивали в Обединеното кралство през 90-те.  

  През 1995-та Senser постигат световен успех с платинения си албум Stacked Up, и след турнета из половината земно кълбо се разделят. Една част от членовете издават Asylum през 1998 г., а останалите създават Lodestar и издават едноименен албум.  През 2001-ва групата се събира на фестивал за да промотира Parallel Change - компилация от първите два албума, след което решава да се събере отново.  

  ,,Schematic", издаден от One Little Indian през май 2004 г. жъне огромен успех сред феновете и бандата заминава на турнета из Европа и Обединеното Кралство. Албумът представлява голям музикален напредък в сравнение с предишните и е вдъхновен от личните стилове, опити и влияния на музикантите.  

  С революционните промени настъпващи в музикалната индустрия, групата се разочарова от старомодните методи на звукозаписните компании и решава да развие собствена компания Imprint Music, на чело на която застава мениджърът им Пол Уест. Със силната подкрепа на феновете, достъпни през онлайн канали и без страх от променящата се бизнес среда, Senser написват и записват новият си студиен албум с продуцентите Neil McLellan (the Prodigy), Jason Wilcock (The Ghost Of A Thousand, Reuben) и нюйоркския хип-хоп продуцент Scott Harding (Wu Tang Clan, Kingdom).  
Ключови думи: