преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Рокаджията Тома стана Music Idol!

 Тома е новият  Music Idol! Той се конкурираше за титлата с Нора, Деница отпадна след първия кръг, а Ясен - след като изпълни Love Me Tender на Елвис като сиртаки   Рокаджията Тома Здравков от Пазарджик, който преди броени дни навърши 21 години, е новият музикален идол на България.

Публикувано на 03 Юни 2008
Рокаджията Тома стана Music Idol!

 Тома е новият  Music Idol! Той се конкурираше за титлата с Нора, Деница отпадна след първия кръг, а Ясен - след като изпълни Love Me Tender на Елвис като сиртаки

  Рокаджията Тома Здравков от Пазарджик, който преди броени дни навърши 21 години, е новият музикален идол на България. Той единствен от четиримата на финала не учи пеене професионално, а е студент по молекулярна биология в Пловдив. Наградата му е звукозаписен договор с Вирджиния рекърдс за един албум с опция за втори и трети.

Той получава и 50 хил. лева паричен приз от bTV.

  Победното му изпълнение в Music Idol беше рокбаладата на Deep Purple "Soldier Of Fortune". Преди това, в третия кръг, металистът остана да се бори за титлата с фаворитката сред момичетата - Нора Караиванова от Горна Оряховица. Жребият отреди двамата да се представят с една и съща песен - "Simply The Best" на Тина Търнър. Алтернативата беше "We Are The Champions" на Queen. Тома спечели с 54,2% от гласовете на зрителите, а през последните седмици имаше и превес в анкетата за Уеб идол. На финалния концерт Нора също се представи повече като рокпевица и дори сподели, че възнамерява да експериментира, като смесва двата си любими музикални стила - рок и R'n'B.

 В първия кръг четиримата конкуренти за титлата "нов музикален идол на България" изпълняваха песни, с които смятат, че са се представили най-запомнящо се в шоуто. Деница пя коронната си Respect на Арета Франклин, а председателят на журито Вили Казасян я определи като откритието в тазгодишния сезон на музикалното риалити. Тя обаче отпадна първа с малко над 20% от зрителските гласове. Ясен се представи с "We're Not Gonna Take It" на Twisted Sister, Нора също беше избрала парче от рокконцерта - "Close My Eyes Forever" на Лита Форд и Ози Озбърн, а Тома изпълни хита на Азис "Обичам те" в своя рокфолк стил, като завърши с рефрена Да те жадувам... от песента на група Сигнал.

  На певците във финалната вечер акомпанираха двете групи от големите концерти - Те и Акага, заедно с беквокалистката Жени Александрова и гост-музикантите Мишо Шишков (клавишни) и Иван Лечев (китара).


Снимка: Георги Димитров, Нетинфо.бг


Ключови думи: